Ο πράκτορας που “έκαψε” τον Πετρέους

default image

Η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Πετρέους. Ο επίμονος πράκτορας και τα "καυτά" μηνύματα (Pic)

Ο 47χρονος πράκτορας, Frederick W. Humphries II, περιγράφεται  από τους πρώην συναδέλφους ως αμείλικτος. “Έχει ένα είδος εμμονής. Είναι ένας παθιασμένος τύπος” αναφέρει ένας πρώην συνάδελφός του.

Το ζήτημα είναι γιατί το F.B.I. άνοιξε μια  έρευνα που είχε τόσο βαρυσήμαντες συνέπειες για τον Petreous, ο οποίος είχε ήδη παραιτηθεί από την περασμένη Παρασκευή.

Το πορτρέτο του Humphries  ο οποίος ξεκίνησε την έρευνα  μπορεί να μας δώσει την απάντηση αναφέρουν οι New York Times.

Ο Humphries, είναι αυτός που  έλαβε την αρχική καταγγελία από την Jill Kelley. H 37χρονη  κατέφυγε στο FBI και διαμαρτυρήθηκε για απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που ελάμβανε, με αποτέλεσμα έρθει στο φως εξωσυζυγική σχέση του τέως διοικητή της CIA, David Petreous.

H 37χρονη  παρέδωσε τα μηνύματα τον περασμένο Μάιο στο FBI και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως αποστολέας  ήταν η βιογράφος του Petreous, Paula Broadwell.

Από την έρευνα ήρθαν στο φως προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα και η ερωτική σχέση ανάμεσα στον Petreous και την Broadwell, γεγονός που οδήγησε την περασμένη Παρασκευή τον διευθυντή της CIA σε παραίτηση.

Η 37χρονη με ανακοίνωσή της επισήμανε πως η ίδια και η οικογένειά της είναι φίλοι με τον Petreous  και τη σύζυγό του για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της έρευνας, δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στοιχεία που να δείχνουν κάποια εγκληματική δραστηριότητα στην υπόθεση αυτή και τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Broadwell δεν προέρχονται από τον Petreous, όπως τόνισε η ίδια και ο στρατηγός.

Ο Panetta, που δεν είχε απαντήσεις

Ο υπουργός Αμυνας Leon E. Panetta απέφυγε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόκ την Πέμπτη σχετικά με το αν οι ανταλλαγές e-mail μεταξύ του  Allen και η  Kelley ήταν σεξουαλικής φύσεως.

“Δεν θέλω να χαρακτηρίσω αυτές τις επικοινωνίες” δήλωσε ο Panetta.

O Allen  είχε λάβει παρόμοια ανώνυμα  e-mail, τα οποία είχαν αποσταλεί από κάποιον που υπόγραφε ως “kelleypatrol”  και  τον συμβούλευε να μείνει μακριά από την Kelley.

Την Τρίτη, ο Panetta  δήλωσε ότι είχε ζητήσει από τη Γερουσία να αναβάλει την ακρόαση για τον  Allen.

Ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός John Allen, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο Petreous.

Ο Panetta δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Allen  ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.    

O Alen, που αρνείται τις κατηγορίες, θα παραμείνει στο πόστο του, αλλά ο Panetta προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το συντομότερο δυνατόν τον διάδοχό του.

Από τη πλευρά του ο Allen δήλωσε ότι  προτίθεται να συνεργαστεί πλήρως.

“Έπρεπε να έχουμε ενημερωθεί, πρόκειται για μία υπόθεση που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια”, δήλωσε η πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Νταϊάν Φέινστάιν, η οποία πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση την ημέρα που ήλθε στη δημοσιότητα και δεσμεύθηκε να ερευνήσει το θέμα.

Ο διοικητής του F.B.I Robert S. Mueller III, και ο αναπληρωτής του , Sean Joyce, ενημέρωσαν την  Γερουσία  σχετικά με την έρευνα.

Ο στρατηγός Petraeus, θα καταθέσει αύριο  σε μια κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση από το Κογκρέσο, σχετικά με την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις αμερικανοί μεταξύ των οποίων και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη.

Ο ρόλος του Frederick W. Humphries II

Ας πάμε τώρα στο ρόλο του Humphries. Στα τέλη Οκτωβρίου η έρευνα είχε παγώσει για πολιτικούς λόγους. Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον Dave Reichert , Ρεπουμπλικάνο από την πολιτεία του Ουάσιγκτον. Μίλησε μαζί του διότι είχε εργαστεί στο παρελθόν στην πολιτεία και τον ενημέρωσε για την υπόθεση.

Ο Reichert τον έφερε σε επαφή με τον ηγέτη πλειοψηφία στη Βουλή, Eric Cantor.

Ο Lawrence Berger, ο γενικός σύμβουλος επιβολής του νόμου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον Humphries, τόνισε ότι αυτός έλαβε μόνο τις πληροφορίες από την  Kelley και ποτέ δεν έπαιξε ρόλο στην έρευνα.

Ο  Berger είπε ότι  ο Humphries και η σύζυγός του ήταν “φίλοι με την Kelley”.

Δύο πρώην συνάδελφοί, δήλωσαν ότι ο Humphries έχει συντηρητικές πολιτικές απόψεις και  έχει τη φήμη ενός επιθετικού τύπου. Ήταν αναπόφευκτο ότι δεν θα άφηνε την υπόθεση Petreus χωρίς να πάει μέχρι το τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα