Ο Ροχανί ελπίζει στη βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη και την Αμερική

Ο Ροχανί ελπίζει στη βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη και την Αμερική

Ο Χασάν Ροχανί σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σε γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι επιθυμεί την "ανοικοδόμηση και βελτίωση" των σχέσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας "με τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής".

"Θέλουμε να οικοδομήσουμε εκ νέου και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού", τονίζει ο Ροχανί στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ο ιρανός πρόεδρος διατυπώνει την ευχή για "εποικοδομητικές διπλωματικές σχέσεις" με τις γειτονικές χώρες του Ιράν και "με άλλους παράγοντες στην περιοχή".

Όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα, ο ιρανός πρόεδρος τονίζει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να μην εμπλακεί "στο δρόμο της ανάπτυξης και παραγωγής ατομικής βόμβας".

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη, η παραγωγή, η αποθήκευση και η χρήση χημικών όπλων είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ", υπογραμμίζει ο Ροχανί.

Παράλληλα, εκτιμά ότι "οι πιέσεις, οι εκφοβισμοί και οι κυρώσεις καταστρέφουν κάθε πιθανότητα προόδου στο πυρηνικό ζήτημα".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network