Ο Σαρκοζί θεωρεί "σκανδαλώδη" τη μεταχείρισή του από τη γαλλική δικαιοσύνη

Ο Σαρκοζί θεωρεί "σκανδαλώδη" τη μεταχείρισή του από τη γαλλική δικαιοσύνη

Ο Νικολά Σαρκοζί "θεωρεί ότι η μεταχείριση που τού επιφυλάχθηκε" από τη γαλλική δικαιοσύνη στην έρευνα για την υπόθεση Μπετανκούρ "είναι σκανδαλώδης".

Σε δήλωσή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζι Τιερί Χερτζογκ ανέφερε "Ο Νικολά Σαρκοζί παραμένει μαχητικός αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι η μεταχείριση που τού επιφυλάχθηκε είναι σκανδαλώδης".

Ο δικηγόρος του Σαρκοζί διερωτήθηκε για την αμεροληψία του δικαστή Ζαν-Μισέλ Ζαντίγ στην υπόθεση αυτή: "Πιστεύετε ότι η ανακριτική διαδικασία ήταν πράγματι ισοζυγισμένη ανάμεσα στην απαγγελία κατηγορίας και την απαλλαγή;", τόνισε, υπογραμμίζοντας τις κατ΄επανάληψη εξετάσεις μελών του προσωπικού της Λιλιάν Μπετακνούρ --μάλλον ως μαρτύρων κατηγορίας σε αυτή την υπόθεση-- από τον δικαστή Ζαντίγ.

"Θα δούμε, τι θα πει το ανακριτικό τμήμα του εφετείου του Μπορντό", είπε ο Χερτζόγκ ο οποίος προτίθεται να προσφύγει το συντομότερο δυνατό κατά της "νομικά ασαφούς και άδικης" απόφασης.

Ο Χερτζόγκ επανέλαβε ότι ο Σαρκοζί μετέβη μόνο μία φορά στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στις 24 Φεβρουαρίου του 2007, στην κατοικία της Μπετανκούρ για να έχει μια σύντομη συνάντηση με τον Αντρέ Μπετανκούρ, τον σύζυγο της Λιλιάν, ο οποίος πέθανε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ πολλά μέλη του περιβάλλοντος της πάμπλουτης κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών ειδών L' Oreal δήλωσαν ότι είδαν τον Σαρκοζί πολλές φορές την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με τον Χερτζόγκ, την Πέμπτη, κατά την κατ' αντιπαράστασιν εξέταση του Σαρκοζί και διαφόρων μελών του προσωπικού που τον είδαν στο σπίτι των Μπετανκούρ εκείνη την εποχή, "όλο το προσωπικό του σπιτιού περιγράφει την ίδια σκηνή".

"Ο Νικολά Σαρκοζί, για τον οποίο ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, έχει ενημερωθεί ότι τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για την εκμετάλλευση προσώπου εν αδυναμία το Φεβρουάριο του 2007 και κατά τη διάρκεια του 2007 σε βάρος και προς ζημία της Λιλιάν Μπετανκούρ" αναφέρει η εισαγγελία του Μπορντό.

Οι δικαστές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν όντως ο Σαρκοζί εκμεταλλεύτηκε ένα πρόσωπο εν αδυναμία, δηλαδή την Λιλιάν Μπετανκούρ, ζητώντάς της χρήματα για τη χρηματοδότηση της προεδρικής του εκστρατείας του 2007.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίσημες κατηγορίες σε Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

SHARE: