O Στιβ Μπουσέμι στο ερείπια των Δίδυμων Πύργων

O Στιβ Μπουσέμι στο ερείπια των Δίδυμων Πύργων
Steve Buscemi attends a premiere for "The Death of Stalin" on day 2 of the Toronto International Film Festival at the Winter Garden Theatre on Friday, Sept. 8, 2017, in Toronto. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP) Chris Pizzello/Invision/AP

Ο διάσημος ηθοποιός είχε συμμετάσχει ως πυροσβέστης στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Στο επάγγελμα του πυροσβέστη επέστρεψε ο γνωστός ηθοποιός Στιβ Μπουσέμι, πριν από 16 χρόνια ακριβώς: Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Μπουσέμι, που στα 18 του είχε δίπλωμα πυροσβέστη και την δεκαετία του ’80 δούλευε για την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, έκανε 12ωρες βάρδιες, δίπλα σε άλλους πυροσβέστες, αναζητώντας επιζώντες στα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Μπορεί να εγκατέλειψε το πυροσβεστικό σώμα για την υποκριτική, όμως φροντίζει να στέκεται δίπλα στους πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, ενώ παρουσίασε και το ντοκιμαντέρ του HBO: A Good Job: Stories of the FDNY.

 

Είχε χαρακτηρίσει “προνόμιο” την εμπειρία του στις επιχειρήσεις διάσωσης, μετά την 11 Σεπτεμβρίου: “Ήταν πολύ σημαντικό να συνεργάζομαι και πάλι με την υπηρεσία για την οποία δούλευα και με άτομα με τα οποία είχα ξαναδουλέψει. Επίσης, με βοήθησε πολύ καθώς όσο δούλευα, δεν σκεφτόμουν πολύ τι συνέβη, δεν το αισθανόμουν τόσο πολύ”.

Το 2013 η σελίδα στο Facebook “Brotherhood of Fire” υπενθύμισε στον κόσμο την προσφορά του ηθοποιού, ανεβάζοντας μία φωτογραφία του, γράφοντας μεταξύ άλλων από κάτω: ¨Υπάρχουν ελάχιστες φωτογραφίες (του Μπουσέμι) από τότε και καμία συνέντευξη. Δεν ήταν εκεί για τη δημοσιότητα”.

Πληροφορίες: independent Φωτογραφία:   Chris Pizzello/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα