Ο συνιδρυτής της Reddit παραιτείται από το ΔΣ και ζητά την αντικατάστασή του από έναν μαύρο

Ο συνιδρυτής της Reddit παραιτείται από το ΔΣ και ζητά την αντικατάστασή του από έναν μαύρο
Ο Αλέξις Οχάνιαν με την κόρη του AP

"Πήρα την απόφαση αυτή ως ένας πατέρας που θέλει να μπορεί να απαντήσει στην μαύρη κόρη του όταν ρωτήσει 'Τι έκανες εσύ;'", δήλωσε ο Αλέξις Οχάνιαν

Ο συνιδρυτής της Reddit, Αλέξις Οχάνιαν παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο και προέτρεψε την εταιρεία να τον αντικαταστήσει με έναν μαύρο υποψήφιο.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά κέρδη του από τις μετοχές της Reddit για να συνεισφέρει στον αγώνα της κοινότητας των μαύρων. Μετά την απόφαση του Οχάνιαν, ο CEO της εταιρείας, Στιβ Χάφμαν, ανακοίνωσε ότι θα σεβαστούν την ανάγκη του και πως θα συνεχίσουν να ενισχύουν την πολιτική περιεχομένου της πλατφόρμας για την καταπολέμηση της ρατσισμού.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη μη κερδοσκοπική οργάνωση “Know Your Rights Camp”, που δημιούργησε ο Κόλιν Κάπερνικ, ο αθλητής που είχε ξεκινήσει ένα κίνημα στο NFL, γονατίζοντας κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού απέναντι στους μαύρους.

O Colin Kaepernick Twitter / @LakotaMan1

Ο Οχάνιαν είναι ο σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς από το 2017 και η κόρη τους, Αλέξις Ολυμπία Οχάνιαν, γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου της επόμενης χρονιάς. Ο Οχάνιαν εξήγησε ότι πήρε την απόφαση αυτή “ως ένας πατέρας που θέλει να μπορεί να απαντήσει στην μαύρη κόρη του όταν τον ρωτήσει “Τι έκανες εσύ;”.

“Πιστεύω ότι η παραίτηση αυτή μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ενέργεια ηγεσίας από τους ανθρώπους που είναι τώρα στην εξουσία”, ανέφερε ο Οχάνιαν στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter.


Ο Αλέξις Οχάνιαν ίδρυσε το Reddit πριν από 15 χρόνια, με τους συγκατοίκους του στο κολέγιο Άαρον Σβαρτς και Στιβ Χάφμαν. Αποσύρθηκε από τα καθημερινά καθήκοντά του το 2018, αλλά είχε διατηρήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, πολλά δημοφιλή φόρουμ της Reddit άλλαξαν τα δικαιώματα πρόσβασής τους σε ιδιωτικά ή απαγόρευαν εντελώς νέες δημοσιεύσεις, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική ρητορικής μίσους της εταιρείας.

Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος Έλεν Κ Πάο δημοσίευσε ένα tweet, λέγοντας: “Δεν χρειάζεται να πείτε [Black Lives Matter] όταν το reddit καλλιεργεί και δημιουργεί έσοδα από την λευκή υπεροχή και το μίσος όλη μέρα.”


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα