Ο Τραμπ ευχαρίστησε ξανά τον "φίλο" του Ερντογάν για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

Ο Πρόεδρος Τραμπ προσεύχεται με τον πάστορα Άντριου Μπράνσον μετά την απελευθέρωση του τελευταίου από την Τουρκία
Ο Πρόεδρος Τραμπ προσεύχεται με τον πάστορα Άντριου Μπράνσον μετά την απελευθέρωση του τελευταίου από την Τουρκία AP

"Κάλεσα τον πρόεδρο (σ.σ. Ερντογάν) και του είπα ‘είναι ένας αθώος άνδρας’. Προσπαθούσαν για πολύ καιρό να απελευθερώσουν τον Άντριου" είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει «φίλος» του έπειτα από τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση από τις τουρκικές αρχές του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Ο Τραμπ τόνισε ότι η κυβέρνησή του ήταν «ενθουσιασμένη» που πέτυχε την αποφυλάκιση του Μπράνσον, έπειτα από μια «πολύ σύντομη διαπραγμάτευση που διεξήχθη με σεβασμό, με έναν πολύ ισχυρό άνδρα και έναν άνδρα που έχει γίνει, ευτυχώς, φίλος μου, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν».

ADVERTISING

«Κάλεσα τον πρόεδρο (σ.σ. Ερντογάν) και του είπα ‘είναι ένας αθώος άνδρας’. Προσπαθούσαν για πολύ καιρό να απελευθερώσουν τον Άντριου», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν πιστεύω ότι προσπάθησαν πολύ σκληρά, δυστυχώς. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, και θέλω να σας ευχαριστήσω πάστορα που είστε εδώ μαζί μας», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Μπράνσον.

Πέρυσι, οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας έφτασαν σε σημείο ρήξης με αφορμή τη φυλάκιση και τη δίκη του Ευαγγελικού πάστορα Μπράνσον με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Ο Μπράνσον αφέθηκε τελικά ελεύθερος πέρσι 12 Οκτωβρίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Ερντογάν, Τουρκία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Εισαγγελέας προσέφυγε κατά της αποφυλάκισης του πάστορα Μπράνσον

Ο Μπράνσον φέρνει πιο κοντά ΗΠΑ - Τουρκία

Το "ευχαριστώ" Τραμπ σε Ερντογάν και η συνάντηση με τον Μπράνσον

SHARE:

24Media Network