Ο Τραμπ στο τηλέφωνο: Ο κολλητός του Ερντογάν και το “είσαι ηλίθια” στη Μέρκελ

Ο Τραμπ στο τηλέφωνο: Ο κολλητός του Ερντογάν και το “είσαι ηλίθια” στη Μέρκελ
O Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες. Τι είχε πει σε Μέρκελ και Μέι, με ποιον ηγέτη μιλά πιο συχνά και το "θάψιμο" των προηγούμενων προέδρων.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με τους ηγέτες ανά τον κόσμο αποδεικνύνουν αυτό που όλοι μας φανταζόμασταν αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε. Οτι ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν, είναι και προφανώς θα εξακολουθήσει να είναι σταθερά απροετοίμαστος για σοβαρές, υψηλού επιπέδου συζητήσεις.

Τα αμερικανικά media έχουν κατακλυστεί από τις αναφορές του σχετικού ρεπορτάζ του CNN το οποίο αναφέρει ότι ακόμα και υψηλόβαθμοι σύμβουλοι ασφαλείας του αμερικανικού κράτους είχαν καταλήξει να πιστεύουν ότι οι συνομιλίες του Τραμπ στο τηλέφωνο κατέληγαν να είναι επιζήμιες για τα αμερικανικά συμφέροντα, ακόμα και για την εθνική ασφάλεια.

Αυτό που έχει επίσης μεγάλη σημασία να αναφέρουμε είναι ότι στο ρεπορτάζ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο ηγέτης με τον οποίο είχε τις περισσότερες επαφές ο Τραμπ ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο τους τα έλεγαν στο τηλέφωνο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα αναφέρεται ότι ο Ερντογάν είχε το ελεύθερο να τηλεφωνεί απευθείας στον Τραμπ.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο Τραμπ ήταν αγενής κυρίως με τις γυναίκες συναδέλφους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αποκαλέσει ηλίθια την Αγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους συνομιλία ενώ στην πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε πει ότι είναι αδύναμη και ότι της έλειπε το θάρρος.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος καυχιόταν για τον πλούτο. Σε συνομιλίες με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν αλλά και με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ο Τραμπ έβγαζε αυτήν την πτυχή του εαυτού του ενώ δεν παρέλειπε να μιλά υποτιμητικά για τους προκατόχους του.

Στο ρεπορτάζ πάντως αναφέρεται ότι ο Τραμπ με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να βελτιώσει στοιχειωδώς τις επιδόσεις του και να σταματήσει να είναι τόσο επικίνδυνος για την αμερικανική διπλωματία και όχι μόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα