Ο Τραμπ τα έβαλε με τη “φωνή” του Watergate

Ο Τραμπ τα έβαλε με τη “φωνή” του Watergate
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται εναντίον του Καρλ Μπέρνστιν, ενός από τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το Watergate

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε την Τετάρτη στον Καρλ Μπέρνστιν, έναν από τους δημοσιογράφους που έκαναν τις σημαντικότερες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ — το οποίο ανάγκασε τον πρώην πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον να παραιτηθεί το 1974 — προσάπτοντας στο μεγάλο όνομα της αμερικανικής δημοσιογραφίας πως «εφευρίσκει ιστορίες».

«Γελάει ο κόσμος σε όλη τη χώρα με τον Καρλ Μπέρνστιν τον αμελή, έναν άνθρωπο που ζει στο παρελθόν και σκέφτεται σαν ανόητος γέρος κι εφευρίσκει τη μια ιστορία μετά την άλλη! Ψευδείς ειδήσεις», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Καρλ Μπέρνστιν, εμβληματική μορφή της ερευνητικής δημοσιογραφίας, εργαζόταν για την εφημερίδα The Washington Post όπως και ο Μπομπ Γούντγουορντ το 1972, όταν οι δυο τους έφεραν στο φως το σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος του δημοκρατικού κόμματος, μια υπόθεση που έχει μείνει στην ιστορία με την ονομασία Ουότεργκεϊτ.

Οι αποκαλύψεις τους εντέλει εξανάγκασαν τον Νίξον παραιτηθεί.

Ο Μπέρνστιν, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται στα 74 του χρόνια, έγινε στόχος των πυρών του αμερικανού προέδρου εξαιτίας ενός πρόσφατου άρθρου στον ιστότοπο του CNN, του οποίου ήταν ο ένας από τους συγγραφείς.

Το άρθρο αυτό τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, είναι διατεθειμένος να καταθέσει ότι ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικάνος ήταν εν γνώσει, πριν να γίνει, της συνάντησης που είχε ο γιος του με μια ρωσίδα δικηγόρο που διατεινόταν πως διέθετε πληροφορίες που εξέθεταν την αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, τη Χίλαρι Κλίντον.

Για τη συνάντηση αυτή, τον Ιούνιο του 2016 στη Νέα Υόρκη, έχει χυθεί πολύ μελάνι.

Ωστόσο μια από τις σημαντικότερες πηγές του CNN σε αυτό το κομμάτι, ο δικηγόρος του Κόεν, ο Λάνι Ντέιβις, ανασκεύασε, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του.

«Μην απατάσθε κ. Πρόεδρε, εμείς δεν λέμε ψέματα. Μεταδίδουμε πληροφορίες. Και όταν άνθρωποι στην εξουσία λένε ψέματα, το μεταδίδουμε. Το CNN υποστηρίζει τη δουλειά του και τους δημοσιογράφους του», απάντησε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μέσω Twitter.

Εξάλλου, μένουν περίπου δύο εβδομάδες έως ότου να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, το οποίο βάζει στο μικροσκόπιο το πρώτο διάστημα της θητείας του Τραμπ και υπόσχεται να φέρει στο φως λεπτομέρειες και αποκαλύψεις «χωρίς προηγούμενο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα