Ο Τσίπρας ζητά από τον Νταβούτογλου αναφορά ανάσχεσης των προσφυγικών ροών

Ο Τσίπρας ζητά από τον Νταβούτογλου αναφορά ανάσχεσης των προσφυγικών ροών

Συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών, υπογράμμισαν και οι δύο. Πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού στον Έλληνα ομόλογό του για να τα ξαναπούν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη ή Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το προσφυγικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός,  ζήτησε από τον κ. Νταβούτογλου να υπάρχει από την Τουρκία αναφορά ανάσχεσης των προσφυγικών ροών, κυρίως για τους μετανάστες (από Μαρόκο).

"Είναι θετικό που βρισκόμαστε και τα είπαμε πριν τη Σύνοδο", φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες μεταβαίνουν στην αυστριακή Πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ 8 ηγετών της ΕΕ (Αυστρίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας) και του Τούρκου πρωθυπουργού. Η συνάντηση αφορά το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία
SHARE:

24Media Network