Νοίκιαζε σπίτια για νεοναζί δολοφόνους

Νοίκιαζε σπίτια για νεοναζί δολοφόνους

Ένας 36χρονος έπεσε στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας, κατηγορούμενος για υποστήριξη στην νεοναζιστική οργάνωση NSU. Μέλη της ευθύνονται για 10 δολοφονίες

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες και η ανακάλυψη της οποίας τον περασμένο μήνα συγκλόνισε τη χώρα.

Η αστυνομία της Σαξονίας τον συνέλαβε στην κατοικία του σε αυτό το κρατίδιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αναφέρει μια ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην ιστοσελίδα της. Ο άνδρας, ο Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

Άλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης.

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μιας γυναίκας, που ήταν στο στόχαστρο των αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν στη συνέχεια και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται.

Διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, εννέα από τις οποίες ξένης καταγωγής καταστηματαρχών, κυρίως Τούρκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε παρέλαση ακροδεξιών νεοναζί δολοφόνος

Γερμανοί νεοναζί πίσω από φόνους Ελλήνων

SHARE:

24Media Network