Όχι άλλοι Μπους ή Κλίντον! Οι νέοι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, δεν είναι και τόσο... φρέσκοι τελικά

Όχι άλλοι Μπους ή Κλίντον! Οι νέοι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, δεν είναι και τόσο... φρέσκοι τελικά

Η Χίλαρι, με τις ευχές Ομπάμα, αλλά και ο Τζεμπ Μπους έχοντας την πολιτική κληρονομιά του πατέρα και του αδερφού του φαίνονται να είναι οι επόμενοι διεκδικητές του Λευκού Οίκου. Μια κίνηση στο διαδίκτυο καλεί τους Αμερικανούς να υπογράψουν ενάντια στην οικογενειοκρατία στην πολιτική

Ο Τζεμπ Μπους έκανε σαφές πριν από λίγες ώρες ότι θα επιδιώξει ενεργά να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, κάτι που καθιστά τον πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Φλόριντα (1999-2007) και μέλος μιας οικογένειας που ανέδειξε δύο προέδρους, τον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, ένα από τα πρώτα στελέχη του κόμματος που ανακοινώνουν επίσημα την πρόθεση να το διεκδικήσουν.

Εάν ο Μπους πράγματι κερδίσει το χρίσμα αυτό ενδέχεται να μετατρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2016 σε μάχη ανάμεσα σε δύο σύγχρονες αμερικανικές πολιτικές δυναστείες, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, είναι μέχρι στιγμής το πρώιμο φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Την προηγούμενη φορά που είχαν αναμετρηθεί ένας Μπους κι ένας Κλίντον σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ήταν 1992· νικητής είχε αναδειχθεί ο Μπιλ Κλίντον.

Απέναντι στο ενδεχόμενο μια αναμέτρησης Κλίντον-Μπους κάποιοι αντιδρούν στην κληρονομική πολιτική εξουσία, όπως τη χαρακτηρίζουν. Ανήρτησαν μια ιστοσελίδα με όνομα nobushesorclintons.org. "Η Αμερικανική παράδοση αντιτίθεται στην κληρονομική-οικογενειακή εξουσία. Αλλά παρόλα αυτά στις τελευταίες πετά προεδρικές εκλογές, σε μια σειρά 24 ετών, εκπροσωπούνταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάποιος Μπους ή Κλίντον στην εκστρατεία για το εισιτήριο των Προεδρικών εκλογών" σημειώνουν και καλούν όσους επιθυμούν να υπογράψουν ενάντια στην οικογενειοκρατία.

Ο στόχος είναι μικρός, για το μέγεθος της Αμερικής, αφού οι διαχειριστές της ιστοσελίδες έχουν βάλει ως ταβάνι τις 20.000 υπογραφές. Η ανταπόκριση παρόλα αυτά είναι σημαντική, αφού σε μερικές μόνο ώρες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπους, έχουν ήδη προσυπογράψει 6,5 χιλιάδες άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ: Οι ανακριτές της CIA είναι ήρωες όχι βασανιστές

Ο Έλληνας που συμβουλεύει τον Ομπάμα

SHARE:

24Media Network