Οι 20 ευκαιρίες που αναδύονται στη μετα-Covid εποχή και ορίζουν την επόμενη μέρα του πλανήτη

Οι 20 ευκαιρίες που αναδύονται στη μετα-Covid εποχή και ορίζουν την επόμενη μέρα του πλανήτη
Pixabay

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καινοτομίας χαρτογραφούν, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το ψηφιακό μέλλον που μας περιμένει μετά την πανδημία.

Με ένα παράθυρο ευκαιρίας να ξανασκεφτούμε τον μετά-πανδημικό κόσμο μας να ανοίγεται μπροστά μας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έφερε κοντά επαγγελματίες από όλο τον κόσμο για μία εικονική διάσκεψη κορυφής, όπου μίλησαν αναφορικά με την τεχνολογία, την καινοτομία και τον μετασχηματισμό που θα προκαλέσουν στο μέλλον.

Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας από πολλούς επιστημονικούς τομείς μοιράστηκαν τις ιδέες τους σχετικά με την πρόκληση θετικής αλλαγής που αναδύεται όσο απομακρυνόμαστε από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή όσο απομακρυνόμαστε από τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε πριν.

Πως θα είναι ο μετά-πανδημικός κόσμος; Ποια είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που βλέπουν για θετική αλλαγή σε πλανητικό επίπεδο; Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή των ειδικών για το πώς να ενσωματωθούμε εμείς σε αυτό τον θαυμαστό καινούριο κόσμο; Ο λόγος σε αυτούς.

«Σπάζοντας το μοτίβο της αίθουσας συνεδριάσεων»

Elizabeth Rossiello, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Ιδρύτρια, AZA

Το λιανικό εμπόριο, οι τράπεζες και εταιρείες αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιες οργανωτικές προκλήσεις. Η εργασία από το σπίτι ή τηλεργασία υπήρξε δομικό στοιχείο για ένα αυξανόμενο ποσοστό νεοσύστατων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ήδη προ πανδημίας, την στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθούσε να προσαρμοστεί. Χωρίς την ανάγκη για ακριβά και συχνά αναποτελεσματικά επαγγελματικά ταξίδια ή συνδρομές μέλους σε ιδιωτικούς συλλόγους, η πρόσβαση σε νέους συνεργάτες και επενδυτές είναι πλέον πολύ διαφορετική.

«Η βιομηχανία είναι ξανά σέξι – και τοπική»

Δρ. Prasad Akella, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Drishti

Η βιομηχανία είναι “σέξι” και πάλι: οι χώρες μετατοπίζονται στην τοπική βιομηχανία για να καλύψουν τις δικές του ανάγκες. Ευδοκιμούν όταν είναι οι ίδιες παραγωγοί προϊόντων. Αντίθετα, η δύναμή τους συρρικνώνεται όταν είναι μόνο καταναλωτές προϊόντων που εισάγουν. Ο κόσμος έχει δει τα ΑΕΠ των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων χωρών να αυξάνονται και να μειώνονται με βάση την ευρωστία των βιομηχανικών τους τομέων.

Όσο μεγάλη πρόκληση κι αν είναι, η αντιμετώπιση του κορονοϊού έδωσε σε χώρες, μεγάλες και μικρές, πλούσιες και φτωχές, την απροσδόκητη ευκαιρία να επανεξετάσουν και να αναδιαμορφώσουν τα δικά τους τοπικά δίκτυα εφοδιασμού και να αναλάβουν τον έλεγχο της παραγωγής.

Για να συμβεί η αλλαγή, πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά και να χτίσουμε σχέσεις περιφερειακής συνεργασίας. Οι χώρες δεν χρειάζεται να κατασκευάσουν ολόκληρο το προϊόν. Μπορούν να κατασκευάσουν εξαρτήματα και να τα μοιράσουν στις γειτονικές τους χώρες, έτσι ώστε η «γειτονιά» να είναι αυτάρκης.

«Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης»

Nitesh Jangir, συνιδρυτής και διευθυντής, Coeo Labs

Η πανδημία έχει δείξει πόσο αδύναμη είναι η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε ολόκληρο τον κόσμο – αλλά ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου υπάρχει ήδη ένα τεράστιο βάρος μολυσματικών ασθενειών. Βλέπω μια μεγάλη ευκαιρία για παγκόσμια συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών για την ενίσχυση της παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε περιβάλλοντα χαμηλών πόρων, επιταχυνόμενη από τη χρήση τεχνολογίας. την τηλεϊατρική, την δυνατότητα διάγνωσης εξ αποστάσεως, καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού πρώτης γραμμής με βάση την επαυξημένη πραγματικότητα .Το πιο σημαντικό, μετά την πανδημία, είναι να διασφαλίσουμε καθολική πρόσβαση σε βασικές υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, μέσω διασυνοριακής συνεργασίας.

PEXELS

«Επιστροφή στο συγχρονισμό με τη φύση»

Daphna Nissenbaum, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρύτρια της TIPA

Η COVID-19 έχει υπενθυμίσει στους ανθρώπους πόσο εξαρτημένοι είμαστε από τα οικοσυστήματα μας και την ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης υγείας και της υγείας του πλανήτη μας. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία να προβληματιστούμε, ώστε να επανεκτιμήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας σε έναν μετα-πανδημικό κόσμο. Οι ηγέτες από όλο τον κόσμο χρειάζεται να υποστηρίξουν βιώσιμες επιλογές που συγχρονίζονται με τη φύση.

Μερικές φορές η λύση είναι ακριβώς μπροστά μας, και το μόνο που χρειάζεται είναι μια αλλαγή προοπτικής για να τη δούμε. Η Φύση έχει ήδη προσφέρει τις λύσεις σε πολλά από τα προβλήματά μας. Τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στα βασικά, πίσω στη φύση και να ενεργήσουμε τοπικά και παγκοσμίως μέσω και του νομοθετικού ακτιβισμού για ένα πιο πράσινο μέλλον.

«Σκεφτείτε ξανά πώς δουλεύουμε και τι εκτιμούμε»

Karen E. Silverman, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια του Ομίλου Cantellus

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μαθαίνουμε από την πανδημία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σύγχρονης ζωής και οικονομιών μας, για να καταλήξουμε στο πώς θέλουμε να εργαστούμε και να κοινωνικοποιηθούμε και πώς ορίζουμε το τι έχει αξία για εμάς, ιδιαίτερα στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης.

Για να κάνουμε την αλλαγή, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι πώς οι ανθρώπινες ανάγκες και τα οικοσυστήματα αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν με τις τεχνολογίες που ενσωματώνουμε όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Πρέπει με άλλα λόγια να να αφιερώσουμε χρόνο για να διαμορφώσουμε τις νέες τεχνολογίες με τρόπο που να μας εξυπηρετούν καλύτερα. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν την ευελιξία, την ισότητα και την αποτελεσματικότητα που χρειαζόμαστε.

«Στοχεύστε τα παράνομα κέρδη για να καταπολεμήσετε το οικονομικό έγκλημα»

Charles Delingpole, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, ComplyAdvantage

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να εξισορροπούν τα κέρδη με τις ηθικές υποχρεώσεις για τον εντοπισμό και την αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος. Η Covid-19 ανάγκασε τα ιδρύματα να προσαρμοστούν σε έναν “απομακρυσμένο” κόσμο, ο οποίος δίνει την ευκαιρία να ενταθούν οι προσπάθειες κατά του χρηματοοικονομικού εγκλήματος. Εάν θέλουμε να εξαλείψουμε εγκλήματα όπως η εμπορία ανθρώπων και η τρομοκρατία, τότε πρέπει να κόψουμε την ρίζα τους: τα παράνομα κέρδη.

Η εμπορία ανθρώπων και η καταναγκαστική εργασία αποτελούν παγκόσμια μάστιγα. Δεν υπάρχει καμία χρυσή συνταγή για να γίνει η αλλαγή – νομίζω ότι απαιτεί έναν συνδυασμό ενεργειών. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι εγκληματίες έχουν πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα επιτρέψει τον εντοπισμό των κενών στο σύστημα.

«Καθολική βασική στέγαση για όλους»

Fanyu Lin, Διευθύνων Σύμβουλος, Fluxus

Η πανδημία της Covid-19 υπογράμμισε το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη στέγαση. Μετά την πανδημία, χρειάζεται να προωθήσουμε παγκόσμιες λύσεις στέγασης μέσω εξυπνότερων μεθόδων κατασκευής. Η μετατροπή της στέγασης σε κινητήρια δύναμη για την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα πρέπει να είναι ο παγκόσμιος στόχος μας, όταν όλο αυτό τελείώσει και κληθούμε να επανεκκινήσουμε.

Πρέπει να αξιοποιήσουμε δίκτυα παγκόσμιων συνεργατών και καινοτομίες σε προηγμένα δομικά υλικά, έξυπνες πόλεις, δίκτυα επόμενης γενιάς και αυτοματοποίηση των κατασκευών. Όλοι μαζί, μπορούμε να υλοποιήσουμε το όνειρο της καθολικής βασικής κατοικίας με τον πιο βιώσιμο τρόπο, σε ευθυγράμμιση με τον πλανήτη – το κοινό μας σπίτι.

«Αναβάθμιση του λειτουργικού μοντέλου της υγειονομικής περίθαλψη»

Nawal Roy, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Holmusk

Η υγειονομική περίθαλψη βρίσκεται στα πρώτα στάδια της υιοθέτησης της επιστήμης των δεδομένων. Ζούμε με ένα ξεπερασμένο μοντέλο λειτουργίας που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εποχής μας. Αυτή η πανδημία μας έχει αναγκάσει να αναζητήσουμε λύσεις σε προβλήματα που δεν είχαμε ξανά αντιμετωπίσει. Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά αντί να ασχολούμαστε με τους τρέχοντες περιορισμούς, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να κάνουμε θετικές αλλαγές μέσω της λήψης αποφάσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης βάσει δεδομένων.

«Αισιοδοξία και κατανόηση στην τεχνολογία»

Δρ. Frida Polli, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια, pymetrics

Ο τελευταίος χρόνος επέτρεψε ακόμη και στα πιο δύσπιστα ακροατήρια να εκτιμήσουν την τεχνολογία ως δύναμη προστασίας και ενοποίησης έναντι της COVID-19, καθώς και ως δύναμη για το καλό. Αυτή η αισιοδοξία θα πρέπει να προάγει πιο αποχρωματισμένες στάσεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ψηφιοποίησης για την κοινωνία. Οι αλλαγές που ήρθαν μέσω της τεχνολογίας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για περισσότερους γεωγραφικά και κοινωνικοοικονομικά διαφορετικούς υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η τεχνολογία μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό. Ωστόσο, βλέπουμε πολλά παραδείγματα παγκοσμίως, όπου είναι το αντίθετο, δηλαδή μια αποσταθεροποιητική και αντιδημοκρατική δύναμη. Επομένως, η υιοθέτηση της τεχνολογίας πρέπει να συνυπάρχει με δικλείδες αυξημένης ασφαλείας και κανονισμούς.

«Πώς θα προστατευτούμε από μελλοντικές πανδημίες»

Kristina Lagerstedt, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια του 1928 Diagnostics

Δυστυχώς, δεν βλέπω να οδεύουμε προς έναν κόσμο μετά την πανδημία, καθώς ο τρέχων κορονοϊός δεν είναι η τελευταία απειλή για την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή τη στιγμή είναι ότι μαθαίνουμε από αυτήν την πανδημία για μελλοντικές, όπως και με ποιους τρόπους μπορούν να σωθούν ζωές παγκοσμίως, από το πλύσιμο των χεριών έως τον εντοπισμό παθογόνων οργανισμών.

Η συμβουλή μου: τολμήστε να αμφισβητήσετε συμβατικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα νέες τεχνολογίες. Η παγκόσμια αλλαγή θα απαιτήσει πολυμερείς συνεργασίες σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Πάρτε σοβαρά υπόψη την προστασία των δεδομένων»

Jonathan Rouach, CEO και συνιδρυτής της QEDIT

Πριν από την πανδημία, υπήρχε αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της προστασίας των προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών (PII), ιδίως στο πλαίσιο των μεγάλων επιχειρήσεων που χειρίζονται τα δεδομένα των καταναλωτών. Η COVID-19 υπογράμμισε την ανάγκη για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για να διασφαλιστεί η τήρηση αυτού του απορρήτου.

Μετά την πανδημία, ανάλογα με την χρήση των προσωπικών δεδομένων θα μπορούσαν να σχηματιστούν οι αντίστοιχες εφαρμογές , ακόμα και υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν ξενοδοχεία ή αεροπορικές εταιρείες να αντιστοιχήσουν το όνομα ενός πελάτη σε εθνικούς καταλόγους εμβολιασμένων ατόμων για να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της υγείας του, διασφαλίζοντας παράλληλα το απόρρητό τους.

Pixabay

«Χτίζοντας ανθεκτικότητα απέναντι στα σοκ του τομέα υγείας»

Milana Boukhman Trounce, MD, κλινική καθηγήτρια ιατρικής, διευθύντρια της BioSecurity, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Πρόεδρος, BioSecurity, American College of Emergency Physicians

Ο κόσμος έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την καινοτομία και τα διδάγματα από την πανδημία για να δημιουργήσει υγιέστερες και πιο δίκαιες κοινωνίες και να οικοδομήσει ανθεκτικότητα στην παγκόσμια ιατρική υποδομή. Βλέπουμε αυτό να συμβαίνει ήδη, καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν αυξήσει αλματωδώς τις ικανότητές τους μέσω της τηλεϊατρικής και άλλων μορφών ψηφιακής υγείας. Έχουμε μια ευκαιρία, ή στην πραγματικοτητα μια υποχρέωση, να οικοδομήσουμε την παγκόσμια ανθεκτικότητα στις αναπόφευκτες μελλοντικές πανδημίες μέσω αναδυόμενων μορφών τεχνολογικής καινοτομίας.

«Ένα τοπικό, βιώσιμο και δίκαιο σύστημα τροφίμων»

Stuart Oda, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Alesca Life Technologies

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για θετική αλλαγή στον κόσμο μετά την πανδημία είναι το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων μας να γίνει πιο τοπικό, βιώσιμο και δίκαιο. Προκειμένου να επεκταθεί αυτό το παγκόσμιο κίνημα, η συμβουλή μου στους καταναλωτές είναι να αγοράζετε τοπικά όποτε είναι δυνατόν και να προσπαθείτε να μάθετε περισσότερα αναφορικά με την προέλευση του φαγητού σας. Μια μεγαλύτερη κοινότητα καταναλωτών που λαμβάνουν πιο συνειδητές και ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες θα χρησιμεύσει προς όφελος της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη μας.

«Κατανοώντας και αγκαλιάζοντας τη σχέση μας με τη φύση»

Jim Flatt, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Brightseed

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για θετική αλλαγή μετά την πανδημία είναι να κατανοήσουμε βαθύτερα και να αγκαλιάσουμε τη σχέση μας με τη φύση. Η πανδημία αποκάλυψε την ευθραυστότητα των τρεχουσών προσεγγίσεων μας στην υγειονομική περίθαλψη. Ενώ διακατεχόμασταν από φόβο και αβεβαιότητα λογω της Covid-19, ξεκινήσαμε κηπουρική, κολύμβηση, εξορμήσεις στα δάση, “ενεργοποιήσαμε” εκ νέου την αγορά φυτών εσωτερικού χώρου και εφοδιαστήκαμε με υγιεινά τρόφιμα και φυσικά συμπληρώματα. Γνωρίζουμε πλέον χωρίς αμφιβολία ότι η ανθεκτικότητά μας ως είδος εξαρτάται από την βελτίωση των συνδέσεών μας με το φυσικό περιβάλλον.

Αυτή η στιγμή ανανεωμένου ενθουσιασμού για τον φυσικό κόσμο μπορεί να είναι ένας ισχυρός καταλύτης χάραξης πολιτικής και επενδύσεων. Ήρθε η ώρα όχι μόνο να «επιστρέψουμε στη φύση», αλλά να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε βαθύτερα τα οφέλη που μας προσφέρει.

«Συντομεύοντας τον κύκλο καινοτομίας»

Ponsi Trivisvavet, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Inari

Η COVID-19 αποκάλυψε την ευπάθεια του συστήματος τροφίμων μας. Τόνισε τη σημασία των βραχύτερων κύκλων καινοτομίας για τις βιοεπιστήμες, είτε πρόκειται για τη γεωργία είτε για την ανθρώπινη υγεία. Η ικανότητα της βιομηχανίας μας να αντιδρά σε αυτό το γρήγορα μεταβαλλόμενο περιβάλλον είναι απαραίτητη. Πρέπει να διαθέσουμε νέους σπόρους στην αγορά – και να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες – πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ό, τι έχει γίνει στο παρελθόν.

Να έχετε το θάρρος να αμφισβητήσετε το status quo και να προσφέρετε την ποικιλομορφία που λείπει στον εκάστοτε κλάδο: ποικιλομορφία τεχνολογίας, ποικιλομορφία σκέψης και ποικιλομορφία στους “παίκτες” που θα προσφέρουν την απαιτούμενη καινοτομία στην αγορά.

«Ζήτω η δουλειά χωρίς όρια»

Kevin Kniffin, Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Cornell

Ακόμα και πριν την πανδημία, μεγάλες εταιρείες προωθούσαν το δόγμα “δουλειά χωρίς όρια”. Η COVID-19 έχει προφανώς επηρεάσει τη δυναμική του χώρου εργασίας με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχουν λόγοι να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια ανανεωμένη προσέγγισή της μετά την τρέχουσα πανδημία που θα καθοδηγήσει τη χάραξη πολιτικής εργασίας σε οργανισμούς, θέτοντας όρια.

«Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης»

Peggy Choi, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Lynk

«Δεν παλεύουμε απλώς μια πανδημία. Πολεμούμε μια infodemic» (πανδημία ειδήσεων), ήταν τα λόγια του Δρ Tedros, γενικού διευθυντή του ΠΟΥ. Υπήρξε άφθονη παραπληροφόρηση όλο αυτο το διάστημα και πολλά ιδρύματα παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους να πλοηγηθούν σε αυτό το κύμα πληροφοριών.

Αυτό το πρόβλημα “χτίζεται” εδώ και αρκετά χρόνια και η COVID-19 το επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο. Ας ισοπεδώσουμε την καμπύλη της infodemic με την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης και της εμπιστοσύνης του κοινού στους επαγγελματίες.

«Ηγέτες που δίνουν προσοχή στην επιστήμη»

Mark van Vugt, Καθηγητής Εξελικτικής και Οργανωτικής Ψυχολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηγεσίας, Vrije Universiteit Amsterdam

Βλέπω μια παγκόσμια τάση στην εκτίμηση ενός διαφορετικού είδους ηγεσίας στις επιχειρήσεις και την πολιτική ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Ισχυροί ηγέτες που βασίζονται στο προσωπικό χάρισμα και που υποτιμούν τους κινδύνους για την υγεία, για τους πολίτες και τους εργαζόμενους φαίνεται να είναι αρκετά αναποτελεσματικοί.

Αντικαθίστανται από ηγέτες που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη δημόσια υγεία και την ασφάλεια και που δεν φοβούνται να συμβουλευτούν επιστημονικούς εμπειρογνώμονες όταν δεν έχουν οι ίδιοι γνώση του αντικειμένου. Αυτοί οι νέοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν τους θεσμούς για να αποτρέψουν την εμφάνιση τέτοιων κρίσεων ακόμη κι αν αυτό περιορίζει την προσωπική τους δύναμη και εξουσία.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα βελτιώσουμε την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο»

Netta Korin, Ιδρύτρια του Hexa Foundation, Cofounder Orbs

Το Διαδίκτυο έχει φέρει επανάσταση στη ζωή μας στο βαθμό που είναι αδύνατο να φανταστούμε ότι ζούμε χωρίς αυτό. Δυστυχώς, είναι ένα δίκοπο μαχαίρι που εισάγει τρομακτικές νέες απειλές, ειδικά για τα παιδιά. Το Εθνικό Κέντρο Εξαφανισμένων & Εκμεταλλευμένων Παιδιών (NCMEC) κατέγραψε περισσότερες από 4 εκατομμύρια καταγγελίες για κακομεταχείρηση-παρενόχληση παιδιών στο διαδίκτυο τον Απρίλιο του 2020, αύξηση 106% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020. Το λυπηρό είναι ότι, με την πάροδο του χρόνου, προκύπτουν νεότερες και μεγαλύτερες απειλές.

Είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε παγκόσμια κλίμακα, να καταπολεμήσουμε αδιάκοπα αυτή την απειλή και να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο διαδίκτυο.

«Καλύτερη υποστήριξη για καινοτομία και δημιουργικότητα»

Diana Paredes, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια της Suade Labs

Η πανδημία υπογράμμισε τη δύναμη της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης. Όσες εταιρείες είχαν επενδύσει στην τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ήταν σε πολύ καλύτερη θέση να αντέξουν την καταιγίδα μιας παγκόσμιας πανδημίας. Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση υπόσχεται να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο και μετά την πανδημία θα είμαστε στην προνομιακή θέση να οδηγηθούμε στην ψηφιοποίηση.

Το 2016, μια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ προέβλεπε ότι η επίλυση σύνθετων προβλημάτων, η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα θα είναι οι 3 κορυφαίες δεξιότητες έως το 2020. Πράγματι, το 2020 στον κόσμο παρουσιάστηκε ένα σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί κριτική, προσαρμογή και δημιουργικότητα . Το νούμερο ένα εργαλείο για την προσαρμογή στην υπάρχουσα κατάσταση υπήρξε η τεχνολογική καινοτομία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version