Τουρκία: Οι 7 περιοχές που θα κάνει έρευνες μεταξύ Ρόδου – Καρπάθου – Κρήτης

Τουρκία: Οι 7 περιοχές που θα κάνει έρευνες μεταξύ Ρόδου – Καρπάθου – Κρήτης
Το γεωτρύπανο Γιαβούζ AP

Η Τουρκία θέλει να προχωρήσει άμεσα σε έρευνες σε περιοχές που σύμφωνα με την Αγκυρα βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της. Οι περιοχές βρίσκονται μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης.

H Τουρκία, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, δημοσίευσε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως 7 αιτήματα της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας.

Επίσης όπως αναφέρει το militaire.gr η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται σύμφωνα με την Άγκυρα εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Ομως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ανατολικά της Κρήτης και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου ζητά να να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα