Οι Αμερικανοί δεν θεωρούν έντιμους Τραμπ και Κλίντον

default image

Η Κλίντον περισσότερο... "προεδρική", αλλά οι ψηφοφόροι θεωρούν και τους δύο υποψήφιους ανειλικρινείς, σύμφωνα με δημοσκόπηση - Ανέβηκε το ποσοστό των νέων ψηφοφόρων

Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς που προσήλθαν στις κάλπες είπαν ότι η Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον έχει το ταμπεραμέντο για να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Περίπου ένα τρίτο των ψηφοφόρων είπαν το ίδιο και για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Κανένας όμως από τους δύο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θεωρείται από τους ψηφοφόρους έντιμος πολιτικός, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από exit poll που έγιναν από την εταιρεία Edison Research για λογαριασμό του πρακτορείου Associated Press και των τηλεοπτικών καναλιών.

Περίπου 6 στους 10 ψηφοφόρους λένε ότι δεν πιστεύουν πως η Κλίντον είναι έντιμη. Περίπου το ίδιο ποσοστό ισχύει και για τον Τραμπ. Περίπου 3 στους 10 ψηφοφόρους πιστεύουν ότι και οι δύο λένε ψέματα.

Όσον αφορά το ποσοστό των ψηφοφόρων που θεωρούν ότι και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία είναι έντιμοι, ο αριθμός είναι μονοψήφιος.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, περίπου 15% όσων ψήφισαν χθες είπαν ότι ήταν η πρώτη φορά που προσέρχονται στις κάλπες, ποσοστό αυξημένο από το 9% που είπε το ίδιο το 2012.

Στην έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα περίπου 35.000 ατόμων, 13% των ψηφοφόρων είπαν πως περίμεναν να αποφασίσουν μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων έως την τελευταία εβδομάδα του προεδρικού αγώνα, ποσοστό που επίσης ήταν 9% όσων είχαν ερωτηθεί το 2012.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα