Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, οι ακριβότεροι της ιστορίας

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, οι ακριβότεροι της ιστορίας

Διαβάστε πόσο θα κοστίσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014. Εντυπωσιακές εικόνες (Vid+Pic)

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι έχει ξεκινήσει και η Ρωσία προσπαθεί πυρετωδώς να ολοκληρώσει τις εργασίες για τη μεταμόρφωση της πόλης σε κόμβο χειμερινών σπορ. 

Το Google κυκλοφόρησε πρόσφατα σε συνεργασία με την  DigitalGlobe μια δορυφορική θέα στο Ολυμπιακό χωριό. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 2005 και η τελευταία το 2014.

Πιο κάτω βλέπετε ένα  animated gif που δημιουργήθηκε από τις φωτογραφίες

Από το 2008, όταν άρχισαν τα έργα, δαπανήθηκαν περίπου 51 δισ. δολάρια για την αθλητική και οδική υποδομή καθώς και για βοηθητικές κατασκευές γραφείων, καταστημάτων

Αυτό το ποσό είναι 25 φορές μεγαλύτερο από το ποσό που κόστισαν οι τελευταίοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί στο Βανκούβερ του Καναδά, το 2010.

Το υψηλό κόστος των αγώνων του Σότσι οφείλεται στο γεγονός ότι "δεν υπήρχε καμία υποδομή, όλα έπρεπε να γίνουν εξ αρχής", εξηγούν αρμόδιες αρχές. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι ένα 20% περίπου του κόστους οφείλεται στην διαφθορά.

Το κόστος των αγώνων του Σότσι είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο που αρχικά, το 2007, είχε προβλεφθεί δηλαδή τα 12 δισ. δολάρια που είχε προβλέψει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όταν δήλωσε ότι "το Σότσι θα γίνει πρώτης τάξεως σε παγκόσμια κλίμακα, χειμερινό θέρετρο αγώνων και τόπος ανάπαυσης".

Το κόστος των αγώνων του Σότσι είναι μεγαλύτερο και από το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008  - είχαν κοστίσει περίπου 40 δισ. δολάρια και έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο δαπανηροί Ολυμπιακοί Αγώνες.

(Πηγή: Huffington Post, Bloomberg)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

l'évolution de Sotchi en une image

SHARE: