Οι εγκλωβισμένοι: Τα 12 αγόρια θα μείνουν έως τέσσερις μήνες στη σπηλιά της Ταϊλάνδης

Οι εγκλωβισμένοι: Τα 12 αγόρια θα μείνουν έως τέσσερις μήνες στη σπηλιά της Ταϊλάνδης

Δεν θα τελειώσει σύντομα η απίστευτη περιπέτεια των 12 αγοριών και του προπονητή τους που έχουν εγκλωβιστεί και βρέθηκαν σώοι σε σπηλιά της Ταϊλάνδης

Δεν έχει τέλος η απίστευτη περιπέτεια των 12 αγοριών με τον προπονητή τους που παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο βόρεια της Ταϊλάνδης και εντοπίστηκαν όλοι σώοι και καλά στην υγεία τους από τους διασώστες χθες, εννέα ημέρες μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του στρατού, τα αγόρια και ο προπονητής τους ενδέχεται να μείνουν μέσα στη σπηλιά μέχρι και τέσσερις μήνες μέχρι να απεγκλωβιστούν. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως τα παιδιά θα πρέπει είτε να μάθουν κατάδυση για να φύγουν, είτε θα πρέπει να περιμένουν το τέλος των μουσώνων έτσι ώστε να υποχωρήσουν οι πλημμύρες.

ADVERTISING

Παρόλα αυτά, η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Οι διασώστες τους παρέχουν τρόφιμα που θα κρατήσουν για το τετράμηνο αυτό, νερό και φάρμακα. Ο στρατός φοβάται πως μια άμεση απομάκρυνσή τους μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ασφάλειά τους. Έτσι, γίνονται και προσπάθειες εγκατάστασης τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας για να έρχονται σε επαφή με τις οικογένειές τους.

Δύτες θα επισκέπτονται τα παιδιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκπαιδεύοντάς τα παράλληλα στο πώς να χρησιμοποιούν εξοπλισμό κατάδυσης.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα δύο δύτες των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν σε συνεργασία με διεθνή ομάδα διάσωσης να εντοπίσουν τους 13 ανθρώπους. Όλοι τους είχαν βρει καταφύγειο σε ένα υπερυψωμένο σημείο μέσα στο σπήλαιο μακριά από τα νερά. Γιατροί έχουν σταλεί ακόμη, για να εξετάσουν τα παιδιά, τα οποία μιλάνε και δείχνουν πως είναι καλά στην υγεία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταϊλάνδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ταϊλάνδη: Η στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν ζωντανά τα 12 αγνοούμενα αγόρια

Θαύμα στη Ταϊλάνδη: Ζωντανά βρέθηκαν τα 12 παιδιά που είχαν χαθεί σε σπηλιά

SHARE:

24Media Network