Οι Ιρανοί καλούν σε μποϊκοτάζ του εορτασμού για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης

Οι Ιρανοί καλούν σε μποϊκοτάζ του εορτασμού για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης
Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Ιράν (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Nathan Howard

Εκατοντάδες αναρτήσεις και καλέσματα στα social media με το hashtag #BoycotIRIDay εν μέσω αυξανόμενης οργής στο Ιράν.

Οι Ιρανοί προτρέπουν τους ξένους πρεσβευτές να μποϊκοτάρουν τον ετήσιο εορτασμό της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 στην Τεχεράνη, με μια εκστρατεία στα social media της οποίας ηγούνται άτομα που έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους από το βάναυσο καθεστώς του Ιράν.

Η εκδήλωση, που φέρεται πως θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (09/02), περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- συνάντηση ιρανών αξιωματούχων προκειμένου να γιορτάσουν την επέτειο της επανάστασης του 1979 που ανέτρεψε τον σάχη και οδήγησε στην ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της εκδήλωσης έρχονται εν μέσω αυξημένης οργής στο Ιράν λόγω θανατηφόρας καταστολής διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, μετά τον άγριο θάνατο της Mahsa Amini, της Κούρδισσας που δολοφόνησαν όσο βρισκόταν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή της επειδή φορούσε λάθος το χιτζάμπ της.

Ο Hamed Esmaeilion, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα της πτήσης PS752 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε από το Ιράν το 2020, δήλωσε ότι είναι “ασυγχώρητο” να συμμετέχει κανείς στον εορτασμό ενός “εγκληματικού καθεστώτος”.

“Είναι ασυγχώρητο να συμμετέχει κανείς στην επέτειο κατάληψης της εξουσίας από το πιο παράνομο και εγκληματικό καθεστώς” έγραψε στο Twitter ο Esmaeilion, η σύζυγος και η κόρη του οποίου ήταν μεταξύ των θυμάτων της κατάρριψης της πτήσης PS752 από το Ιράν, χρησιμοποιώντας το hashtag “BoycotIRIDay” (Ημέρα Μποϊκοτάζ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν).

“Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις πρέπει να μποϊκοτάρουν τις επαίσχυντες τελετές στην Τεχεράνη στις 9 Φεβρουαρίου” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα