Δυσπιστία, οργή και απειλές

default image

Στις ιστοσελίδες των ισλαμιστών οι πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμ μπιν Λάντεν κινούνται από τη δυσπιστία μέχρι την οργή και τη εκτόξευση απειλών εναντίον της Αμερικής (Vid)

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ινστιτούτα SITE και Jihadology, οι χρήστες των ιστοσελίδων αυτών βρίσκονται υπό το σοκ της ανακοίνωσης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του θανάτου του ιδρυτή της αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ομάδας κρούσης κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

“Εάν είναι αλήθεια, είναι μία στιγμή ντροπής για τον πακιστανικό λαό, που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει έναν ήρωα του ισλάμ. Είναι μία μαύρη ημέρα για μας”, αναφέρεται σε ένα μήνυμα.

“Εάν θέλει ο Θεός, η πληροφορία είναι εσφαλμένη. Εάν είναι αλήθεια, είναι καταστροφή”, σύμφωνα με άλλο μήνυμα.

Στο φόρουμ Shumukh al-islam ένας χρήστης αναφέρει: “Τα λιοντάρια θα παραμείνουν λιοντάρια και θα συνεχίσουν στα ίχνη του Οσάμα. Ω Αλλάχ, η Αμερική δεν θα γνωρίσει την ασφάλεια, όσο δεν την έχουμε εμείς στην Παλαιστίνη”.

“Ω Αλλάχ, παρακαλούμε κάνε αυτά τα νέα να μην είναι αλήθεια… Ο Θεός σε καταριέται Ομπάμα…Ω Αμερικανοί, συνεχίζουμε να έχουμε λόγους για να κόψουμε τους λαιμούς σας”.

Αλλος χρήστης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στις ΗΠΑ , αναφέρει: “Αυτοί οι πανηγυρισμοί είναι διασκεδαστικοί. Γιορτάστε το νέο όσο θέλετε κουφάρ (άπιστοι). Διότι δεν θα έχετε πολύ χρόνο να το κάνετε. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα