Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους

Διαβάζεται σε 2'
Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους
Associated Press

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους ζωντανούς από την κεντρική Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ζωντανούς ομήρους από τη Γάζα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Οι τέσσερις όμηροι, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova στις 7 Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους.

Πρόκειται για τους Νόα Αργκαμάνι, 25 ετών, Αλμόγκ Μέιρ Τζαν, 21 ετών, Αντρέι Κοζλόφ, 27 ετών και Σλόμι Ζιβ, 40 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών: «Σήμερα το πρωί (Σάββατο), σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στο Νουσέιρατ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου. Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο “Sheba” για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».

Νετανιάχου: Δεσμεύεται για την απελευθέρωση όλων των ομήρων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα