Οι κλιματικές αλλαγές απειλούν τη Καλιφόρνια

Οι κλιματικές αλλαγές απειλούν τη Καλιφόρνια

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η άνοδος της στάθμης των υδάτων που τη συνοδεύει είναι πιθανόν να κοστίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε παραλιακά θέρετρα της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Οι καταιγίδες και η διάβρωση του εδάφους θα μειώσουν την έκταση των παραλιών μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια, περιορίζοντας την πανίδα και τον τουρισμό, προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την Υπηρεσία Αναψυχής και Ναυσιπλοΐας της πολιτείας.

Η Καλιφόρνια θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα, επισημαίνουν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα κυρίως σε πέντε θέρετρα, όπως το Βένις Μπιτς και το Μαλιμπού.

"Οι ακτές της Καλιφόρνιας είναι πολύ σημαντικές από οικολογικής, οικονομικής και κοινωνικής πλευράς", τονίζεται στην έρευνα.

Η διάβρωση "που θα επιταχυνθεί τον επόμενο αιώνα" απειλεί το οικοσύστημα και μειώνει την ικανότητα των ακτών να αντιμετωπίσουν τις καταιγίδες.

"Οι άνθρωποι χρειάζονται χώρο για την αναψυχή τους. Χάνοντας αυτό τον χώρο, χάνουμε και τον τουρισμό", τόνισε ο Φίλιπ Κινγκ καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Στην έρευνα καταγράφονται πολλά σενάρια για την άνοδο της στάθμης των υδάτων, από ένα ως δύο μέτρα μέχρι το 2100.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το Βένις Μπιτς θα μπορούσε να χάσει ως και 440 εκατομμύρια δολάρια από τα τουριστικά έσοδα αν η στάθμη των υδάτων του ωκεανού ανέβει κατά 1,40 μέτρα. Και οι ζημιές στην κοινότητα του Μαλιμπού θα φτάσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

SHARE:

24Media Network