Οι Κούρδοι της Ελλάδας δεν ξέχασαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Οι Κούρδοι της Ελλάδας δεν ξέχασαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Φωτογραφία από την πορεία των Κούρδων της Αθήνας

Πριν ακριβώς 20 χρόνια άρχιζε η απίστευτη περιπέτεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που κατέληξε στην αιχμαλωσία του. Τι ετοίμασαν οι Κούρδοι της Ελλάδας γι' αυτό.

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια άρχιζε, δυστυχώς από ελληνικό έδαφος, η περιπέτεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν η οποία κατέληξε στην αιχμαλωσία του Κούρδου ηγέτη από τους Τούρκους τον Φεβρουάριο του 1999.

Εκτοτε, ο Οτσαλάν παραμένει φυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία κάτι που προφανώς δεν μπορούν να ξεχάσουν οι Κούρδοι ανά τον κόσμο.

Ούτε φυσικά αυτοί της Αθήνας που θυμήθηκαν τη θλιβερή επέτειο με τριήμερη πορεία από το Λαύριο έως την Πλατεία Συντάγματος.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:

“Η 9η Οκτωβρίου 1998 ήταν μια ιστορική στιγμή για τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας μια ιστορικής συνωμοσίας!

Οι μεγάλες δυνάμεις, ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπους για να εξαφανίσουν τον κουρδικό λαό, βρήκαν ως λύση την αιχμαλωσία του ηγέτη του, Αμπντουλάχ Οσταλάν. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ενέπνευσε την ελπίδα στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους λαούς.

ι ιμπεριαλιστικές, φασιστικές δυνάμεις συνωμότησαν εναντίον του, γιατί σαφώς τάσσονται ενάντια στη φιλοσοφία για έναν άλλο κόσμο, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια φιλοσοφία που εμείς αποκαλούμε πραγματική δημοκρατία. Το φασιστικό τουρκικό κράτος, σε συνεργασία με τα άλλα καπιταλιστικά κράτη, προσπαθεί να κάμψει τη δυναμική που εδραίωσε ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν για μια άλλη κοινωνία.

Αυτή όμως η διεθνής συνωμοσία δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον κουρδικό λαό και θα μείνει χαραγμένη ως μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Με βαθιά την πίστη στην αδελφοσύνη και τη φιλία του κουρδικού και του ελληνικού λαού, αυτή τη μαύρη μέρα καλούμε τον φίλο/σύντροφο ελληνικό λαό να δυναμώσει μαζί μας τον αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Στις 7 Οκτώβρη 2018, 20 χρόνια μετά την απαγωγή και αιχμαλωσία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ξεκινάμε τη Μεγάλη Πορεία από το Λαύριο ως την Αθήνα, που θα κρατήσει 3 ημέρες. Καλούμε όλες και όλους όσοι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα ή καταγωγή, να βρεθούν στο πλευρό μας και να εκφράσουν μαζί μας τη διαμαρτυρία τους, την Τρίτη 9 Οκτώβρη, στις 3:00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος και διαμαρτυρόμαστε για την επιδείνωση των συνθηκών κράτησης σε απομόνωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Καταδικάζουμε τη διεθνή συνωμοσία που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα