Οι ζημίες φέρνουν απολύσεις

Οι ζημίες φέρνουν απολύσεις

Στην ανεργία θα βρεθούν τουλάχιστον 28.000 εργαζόμενοι των αμερικανικών Ταχυδρομείων εντός του 2012, καθώς η διοίκηση της υπηρεσίας αποφάσισε να κλείσει περισσότερα από τα μισά κέντρα διαλογής

Όπως μετέδωσε το BBC, η διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 3 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.

Τα ταχυδρομεία τα οποία, δεν χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό, έχουν τεράστιες ζημίες  το τρέχον οικονομικό έτος που ανέρχεται σε  5,1 δισ. δολάρια, ενώ για το 2012 προβλέπονται ζημίες-ρεκόρ ύψους 14,1 δισ. δολαρίων.

Σε δήλωση του ο  αντιπρόεδρος των Ταχυδρομείων Ντέιβιντ Γουίλιαμς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι τα έσοδα της υπηρεσίας έχουν μειωθεί κατά πολύ, αφού το κοινό επιλέγει για πολλές από τις συναλλαγές του το Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αποστολές "πρώτης προτεραιότητας" έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι αποθαρρυντικές. Για τον λόγο αυτό, η υπηρεσία που ισχύει από το 1971 -και η οποία απαιτεί νυχτερινά μεροκάματα- θα ισχύει μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Από τον Απρίλιο, οι επιστολές θα παραδίδονται στους παραλήπτες τους έπειτα από δύο ή τρεις ημέρες, ενώ ο χρόνος παράδοσης του περιοδικού Τύπου στους συνδρομητές θα κυμαίνεται από δύο ώς εννέα ημέρες.

SHARE:

24Media Network