Οικουμενικό Πατριαρχείο: Σε αργία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης λόγω κλοπής ρολογιού μεγάλης αξίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Σε αργία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης λόγω κλοπής ρολογιού μεγάλης αξίας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της κλοπής που φέρεται να διέπραξε ο ιερέας CAPTION/YOUTUBE

Ανακοίνωση εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά τα δημοσιεύματα ότι προσήχθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας.

Ανακοίνωση για την υπόθεση με τη σύλληψη αρχιμανδρίτη από τις τουρκικές αρχές για κλοπή ενός ρολογιού εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης τέθηκε σε αργία με απόφαση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση».

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της σε τουρκικά ΜΜΕ είπε πως «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα