Οκλαχόμα: 22 άνθρωποι επέζησαν κρυμμένοι σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας

default image

Δείτε πως κατάφεραν να σωθούν 22 υπάλληλοι και πελάτες τράπεζας στην Οκλαχόμα (Pics + Vid)

Ένα θησαυροφυλάκιο έσωσε τη ζωή 22 ανθρώπων κατά το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που σάρωσε την Οκλαχόμα.

Το θησαυροφυλάκιο της Tinker Federal Credit Union έσωσε τη ζωή υπαλλήλων και πελατών υποκαταστήματος της τράπεζας, το οποίο βρέθηκε στο μάτι του ανεμοστρόβιλου.

Η ίδια η τράπεζα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook. H τράπεζα ισοπεδώθηκε, αλλά το βαρύ θησαυροφυλάκιο παρέμεινε ακέραιο στη θέση του.

Μέσα σε αυτό βρήκαν ασφαλές καταφύγιο 14 υπάλληλοι και οκτώ πελάτες.

Τα σχόλια των χρηστών του Facebook είναι διθυραμβικά κυρίως για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή, ορισμένοι άνθρωποι είχαν το καθαρό μυαλό να σκεφτούν ψύχραιμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της καταστροφής, οι πελάτες εκτελούσαν συναλλαγές με την τράπεζα και οι υπάλληλοι τους κάλεσαν εσπευσμένα να τους ακολουθήσουν μέσα στο θησαυροφυλάκιο.

Όπως δήλωσαν οι διασωθέντες, κατάφεραν να κλείσουν την πόρτα με μια ζώνη από μέσα, αφήνοντας μια σχισμή για να μπορούν να παίρνουν οξυγόνο.

Μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, οι εγκλωβισμένοι άνοιξαν όσο μπορούσαν την πόρτα και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, καθώς πάνω από το θησαυροφυλάκιο βρίσκονταν συντρίμμια. Μετά από λίγο τα σωστικά συνεργεία, βρέθηκαν στο σημείο και με μεγάλη χαρά αντίκρισαν το ευχάριστο θέαμα. Η τράπεζα, είχε σώσει 22 άτομα.

 

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου, εκ των οποίων, τα 20 είναι παιδιά. Ο ανεμοστρόβιλος που σάρωσε την περιοχή Μουρ της Οκλαχόμα, κατέστρεψε ολοσχερώς τουλάχιστον δύο σχολεία και εκατοντάδες σπίτια.

Ο αριθμός των σπιτιών και των οικογενειών που επλήγησαν παραμένει συγκεχυμένος. Το CNN κάνει λόγο για 2.400 σπίτια που είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν ζημιές και για περίπου 10.000 κατοίκους που επηρεάστηκαν από την καταστροφή.

Τα σωστικά συνεργία και υπάλληλοι του δήμου ερευνούν ακατάπαυστα για τον εντοπισμό ανθρώπων, νεκρών ή ζωντανών, ωστόσο ο επικεφαλής των ερευνών δήλωσε στο AP ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχουν περισσότεροι διασωθέντες ή θύματα.

Μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής”, ενώ  διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Πηγή: abcnews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα