Ολάντ: Όσοι δεν θέλουν Λεπέν, να ψηφίσουν Μακρόν

French President Francois Hollande talks to the media at a press conference after a round table meeting at an EU summit in Brussels on Saturday, April 29, 2017. EU leaders met on Saturday for the first time as the formal European Council of 27 to adopt guidelines for the upcoming Brexit negotiations. (AP Photo/Martin Meissner)
French President Francois Hollande talks to the media at a press conference after a round table meeting at an EU summit in Brussels on Saturday, April 29, 2017. EU leaders met on Saturday for the first time as the formal European Council of 27 to adopt guidelines for the upcoming Brexit negotiations. (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο πρόεδρος Ολάντ προειδοποιεί για "τον μείζονα κίνδυνο" της παρουσίας της ακροδεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καλεί όσους "δεν θέλουν την Λεπέν, να ψηφίσουν Μακρόν"

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα στις Βρυξέλλες για "τον μείζονα κίνδυνο" της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι "αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο" της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Πρέπει να αποκλειστεί ένας μείζων κίνδυνος που θα είναι η παρουσία της άκρας δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας", εξήγησε ο Ολάντ στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που ήταν αφιερωμένη στο Brexit, κατηγορώντας το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ότι "αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο" της Γαλλίας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ADVERTISING

Ο πρόεδρος Ολάντ κάλεσε όλους εκείνους "που δεν θέλουν την Μαρίν Λεπέν, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του (Εμανουέλ) Μακρόν" στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

"Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί θέμα συζήτησης για τις δυνάμεις των Ρεπουμπλικανών: στις 7 Μαΐου (πρέπει) να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν και να πιστέψουν ότι είναι το ψηφοδέλτιο που αποτρέπει την άκρα δεξιά", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του β' γύρου. Δήλωσε επίσης "πεπεισμένος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ένας καλός εταίρος για τη Γερμανία, γιατί θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα" της Γαλλίας και συγχρόνως της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Martin Meissner

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολάντ, Γαλλικές εκλογές, Λεπέν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λεπέν σε Ζιντάν: Με τόσα που βγάζεις, δεν εκπλήσσομαι που στηρίζεις Μακρόν

Σύνοδος Σοσιαλιστών: Μακρόν από δεξιά, Τσίπρας από αριστερά

SHARE:

24Media Network