Ολάντ: Στους 1.600 οι Γάλλοι στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ολάντ: Στους 1.600 οι Γάλλοι στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Τι δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για τη δύναμη των στρατιωτών της χώρας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η Γαλλία θα αυξήσει τη δύναμη των στρατιωτών της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε 1.600 άνδρες ως το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

"Την Πέμπτη το απόγευμα είχαν αναπτυχθεί 600 στρατιώτες. Χθες το βράδυ ήσαν 1.000 και ως σήμερα το βράδυ θα είναι 1.600. Είναι ένας αριθμός που θα παραμείνει ο ίδιος όσο χρειαστεί για την αποστολή αυτή", δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη λήξη της γαλλοαφρικανικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι.

Μέχρι τώρα, γάλλοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι 1.200 γάλλοι στρατιώτες επρόκειτο να αναπτυχθούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, προτεραιότητα των γάλλων στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα είναι "να αφοπλίσουν όλες τις πολιτοφυλακές και τις ένοπλες ομάδες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό".

"Η γαλλική επέμβαση θα είναι γρήγορη, αποτελεσματική και οι στρατιώτες θα πρέπει να αφοπλίσουν όλες τις πολιτοφυλακές και τις ένοπλες ομάδες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να επιτραπεί η διενέργεια ελεύθερων και πλουραλιστικών εκλογών", τόνισε ο Ολάντ.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ΜΠαν Κι-μουν δήλωσε στο Παρίσι ότι είναι "επείγον να αποτραπεί κάθε περαιτέρω επιδείνωση" της κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

"Είναι επείγον να αποτρέψουμε κάθε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και να εφαρμόσουμε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας", τόνισε.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει στα γαλλικά και αφρικανικά στρατεύματα να επέμβουν για την αποκατάσταση της τάξης στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

SHARE:

24Media Network