Ολλανδία: Σε εξέλιξη ομηρία σε μπαρ – Απελευθερώθηκαν τρία άτομα

Διαβάζεται σε 2'
Περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία
Περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία AP Photo Aleksandar Furtula

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου περιστατικό ομηρίας στην Ολλανδία, όταν άνδρας εισέβαλε σε καφέ μπαρ υπό την απειλή εκρηκτικών και κρατά ομήρους. Απελευθερώθηκαν τρία άτομα..

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στην Ολλανδία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό ομηρίας.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ύποπτος εισέβαλε γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε καφέ μπαρ με την απειλή εκρηκτικών.

Ο αριθμός των ομήρων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστός, ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερα με πέντε άτομα.

Σε νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι απελευθερώθηκαν τρεις εκ των ομήρων, με το περιστατικό να παραμένει σε πλήρη εξέλιξη.

Σε βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αποτυπώνεται η στιγμή της απελευθέρωσης των τριών ομήρων. Οι τρεις τους απομακρύνονται από το καφέ όπου κρατούνταν όμηροι, με τα χέρια ψηλά και προσεγγίζουν την αστυνομία που βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε το βίντεο:

Με εντολή των Αρχών τουλάχιστον 150 εκκενώθηκαν περιμετρικά. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνικοί και ειδικές δυνάμεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τον ύποπτο.

Μάλιστα, σε βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου φαίνεται οι αρχές να έχουν αναπτύξει και εξειδικευμένο ρομπότ, προκειμένου να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την είσοδο του καταστήματος.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η ολλανδική αστυνομία δεν έχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα