Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για κρατική βοήθεια στις Αυστριακές Αερογραμμές

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για κρατική βοήθεια στις Αυστριακές Αερογραμμές
Αυστριακές Αερογραμμές AP

Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε αναφέρει πως οι συνομιλίες για τη διάσωση των Austrian Airlines δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Προφανώς κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για παροχή κρατικής βοήθειας στις Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines /AUA), την αυστριακή θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Κάρστεν Σπορ έκανε απόψε λόγο σε τηλεδιάσκεψη για πιθανή θετική λύση ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Ο ίδιος, χωρίς να θέλει να απαντήσει στο ερώτημα εάν αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μία υπογραφή, ανέφερε πως τις λεπτομέρειες μίας συμφωνίας θα ανακοινώσει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι συνομιλίες.

Σύμφωνα με αποψινή είδηση του πρακτορείου Bloomberg, ο Κάρστεν Σπορ θα έχει αύριο συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο, κάτι που αρνήθηκε να σχολιάσει η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.

Σε δηλώσεις του πριν από δύο εβδομάδες, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε αναφέρει πως οι συνομιλίες για τη διάσωση των Austrian Airlines (AUA) δεν θα διαρκέσουν πλέον και τόσο πολύ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι για “ημέρες ή εβδομάδες”.

“Είναι μία καλά δομημένη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Lufthansa”, ανέφερε ο καγκελάριος σημειώνοντας ότι η Αυστρία ενδιαφέρεται για τη συνέχιση λειτουργίας της AUA και του κόμβου του αεροδρομίου της Βιέννης και ανάλογα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στο τέλος θα υπάρξουν, ή όχι, χρήματα των Αυστριακών φορολογούμενων για τη διάσωση της εταιρείας.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του και στο πλαίσιο των συζητήσεων για ενδεχόμενη παροχή κρατικής βοήθειας από την αυστριακή κυβέρνηση στην AUA, εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε θέσει προϋποθέσεις.

“Χωρίς να υπάρχει όφελος για την Αυστρία, εκείνο που δεν θα υπάρξει είναι μία χρηματοδοτική εισφορά για την Lufthansa, έναν γερμανικό επιχειρηματικό όμιλο”, είχε διευκρινίσει ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος είχε επισημάνει ότι στόχος των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στην AUA — όσο αυτό είναι δυνατό — όπως επίσης η θέση της Αυστρίας ως οικονομικού κόμβου, για την οποία, όπως είπε, σημαντικά είναι τόσο το αεροδρόμιο της Βιέννης όσο και η εταιρεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα