Ομέρ Τσελίκ: “Απαράδεκτη και λανθασμένη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο”

Ομέρ Τσελίκ: “Απαράδεκτη και λανθασμένη η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο”
Ομέρ Τσελίκ AP Photo

Προκλητική ανάρτηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας μετά τα επεισόδια στην Πύλα. Επιμένει πως η παράνομη κατασκευή του δρόμου έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Την επίσημη άποψη της Άγκυρας ότι η κατασκευή του δρόμου από το κατεχόμενο χωριό Άρσος προς το δικοινοτικό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη της Κύπρου έχει ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνει με ανάρτησή του στο Twitter/X ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Τσελίκ αναφέρει:

«Ο δρόμος μεταξύ Πύλας και Άρσους, ο οποίος κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό.

Τουναντίον, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο έναντι των έργων κατασκευής του δρόμου Πύλας – Άρσους είναι απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη.

Η εν λόγω στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης”, έχει βλάψει την παρουσία και την αξιοπιστία της στην Κύπρο».

Νωρίτερα, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος το ότι έγιναν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι Ελληνοκύπριοι εκπροσωπώντας ολόκληρο το νησί ενώ παράλληλα διαμηνύει πως η Τουρκία είναι “αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και ιδιαίτερα τα κεκτημένα του”.

Υπενθυμίζεται πως επεισόδια σημειώθηκαν στην Πύλα, το πρωί της Παρασκευής (18/08), όταν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) προσπάθησαν να εμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες που άρχισε το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή.

Οι Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης, με τρία εξ αυτών να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα