Ομιλία Ερντογάν στην Άγκυρα: “Η αποφυλάκιση Ντεμιρτάς αποκλείεται – Θα πέσει ο πληθωρισμός”

Ομιλία Ερντογάν στην Άγκυρα: “Η αποφυλάκιση Ντεμιρτάς αποκλείεται – Θα πέσει ο πληθωρισμός”
Ο Ερντογάν με την σύζυγό του στο παλάτι του στην Άγκυρα AP Photo/Ali Unal

Επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου εξαπέλυσε εκ νέου ο Ερντογάν από το παλάτι του στην Άγκυρα. Τον κατηγόρησε ότι συντάσσεται με τρομοκράτες, ενώ απέρριψε την αποφυλάκιση Ντεμιρτάς.

Επινίκια ομιλία στην Άγκυρα, απευθυνόμενος στους οπαδούς του μετά την επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή (28/5) στην Τουρκία πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, αφού υποσχέθηκε να αφήσει πίσω του όλες τις διαφορές και να ενωθεί πίσω από τις εθνικές αξίες και τα εθνικά όνειρα, αλλά στη συνέχεια άλλαξε ταχύτητα, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση και κατηγορώντας τον Κιλιτσντάρογλου ότι συντάσσεται με τρομοκράτες, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις γι τις κατηγορίες αυτές που εκτόξευε καθ’ όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

“Αποκλείεται” η αποφυλάκιση Ντεμιρτάς

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε στην επινίκια ομιλία του ότι η αποφυλάκιση του πρώην ηγέτη του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη», αποκλείεται όσο ο ίδιος είναι αρχηγός του κράτους.

Ο κ. Ντεμίρτας παραμένει φυλακισμένος ενόψει της δίκης του για «τρομοκρατία», κατηγορία που ο ίδιος απορρίπτει, από το 2016.

“Ο πληθωρισμός θα πέσει, όπως τα επιτόκια”

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν χαρακτήρισε στην επινίκια ομιλία του τον πληθωρισμό το πιο επείγον ζήτημα για τη χώρα και υποσχέθηκε πως θα μειωθεί, όπως μειώθηκαν τα επιτόκια — τα οποία, κατόπιν δικής του απαίτησης, υποχώρησαν στο 8,5% από το 19% όπου βρίσκονταν πριν από δύο χρόνια.

«Σχεδιάζουμε μια οικονομία επικεντρωμένη στις επενδύσεις και στην απασχόληση, με μια ομάδα διαχείρισης διεθνούς φήμης», διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων τους υποστηρικτές του.

Ανταπόκριση του NEWS 24/7 από την Κωνσταντινούπολη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα