Ομπάμα: "Πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο ο Νέλσον Μαντέλα"

Ομπάμα: "Πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο ο Νέλσον Μαντέλα"

Επίσκεψη στη Ν. Αφρική, πραγματοποιεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τι δήλωσε για τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (Vid)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την ανάπτυξη του εμπορίου και την αύξηση των επενδύσεων στην Αφρική από την Κίνα, την Ινδία καθώς και άλλες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από τη Ν. Αφρική, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Όσο περισσότερες χώρες επενδύουν στην Αφρική, τόσο καλύτερα η λιγότερη ανεπτυγμένη Ήπειρος του πλανήτη μπορεί να ολοκληρωθεί στην παγκόσμια οικονομία, εξήγησε ο Ομπάμα.

"Θέλω να παίξουν όλοι στην Αφρική. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο", είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ομπάμα στη συνέντευξή του χαιρέτισε το θάρρος του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα, λέγοντας ότι αποτελεί μια "πηγή έμπνευσης" για όλο τον κόσμο και τον ίδιο προσωπικά.

Το "ηθικό θάρρος του υπήρξε μια πηγή προσωπικής έμπνευσης  και μια πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο", ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλάι του Νοτιοαφρικανού ομολόγου του Τζέικομπ Ζούμα.

"Ο θρίαμβος του Νέλσον Μαντέλα και αυτού του έθνους λέει κάτι πολύ βαθύ στο ανθρώπινο πνεύμα", πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει να επισκεφθεί τον 95χρονο πρώην πρόεδρο, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης του αναπνευστικού.

Πάντως ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ θα επισκεφτούν ιδιωτικά μέλη της οικογένειας του Μαντέλα. Η κατάσταση του Μαντέλα βελτιώθηκε εν μέρει τις τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Obama and Zuma pay tribute to Mandela

SHARE:

24Media Network