Ορχήστρα δίνει συναυλία στους δρόμους της Βουδαπέστης

Ορχήστρα δίνει συναυλία στους δρόμους της Βουδαπέστης

Η Συμφωνική Ορχήστρα MAV πλημμύρισε με μουσική τους δρόμους της Βουδαπέστης έχοντας ως στόχο να ανυψώσει το ηθικό των κατοίκων που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Συμφωνική Ορχήστρα MAV καθώς θέλοντας να κρατήσει ψηλά το ηθικό του κόσμου, που μένει μέσα στα σπίτια του ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφάσισε να δώσει συναυλία όχι σε κάποιον κλειστό χώρο αλλά στους δρόμους της Βουδαπέστης.

Η ορχήστρα ιδρύθηκε από την εταιρεία σιδηροδρόμων MAV πριν από 75 χρόνια και παραμένει ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της Ουγγαρίας. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ταξίδευαν στη χώρα με το τρένο και έδιναν παραστάσεις ενώ ανοικοδομούνταν οι περιοχές που είχαν καταστραφεί στον πόλεμο.

Καθώς αδυνατούν πλέον να δώσουν συναυλίες, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι μουσικοί κυκλοφορούν στην πόλη με λεωφορεία, από τα μεγάφωνα των οποίων ακούγονται γνωστά έργα ‘όπως βαλς του Γιόχαν Στράους.

“Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη (όσο μετά τον πόλεμο) αλλά οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι μέσα και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό για αυτό χρειάζεται να τους ενσταλάξουμε λίγη χαρά”, είπε ο επικεφαλής της ορχήστρας, ο Γκιόργκι Λεντβάι.

Μία από τις εντυπωσιακές σκηνές κατά τη διάρκεια της περιοδείας της ορχήστρας έλαβε μάλιστα χώρα όταν το πούλμαν της ορχήστρας έφτανε στον οίκο ευγηρίας Ολαγιάγκ.

Και αυτό γιατί στα παράθυρα εμφανίστηκαν πολλοί ηλικιωμένοι για να χαιρετίσουν, να χειροκροτήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής, με μία γυναίκα διευθύνει από μακριά την ορχήστρα, μέχρι που ξέσπασε σε λυγμούς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα