Οργή στο Ιράν: Η “αστυνομία ηθών” ξυλοκόπησε 16χρονο κορίτσι – Νοσηλεύεται σε κώμα

Διαβάζεται σε 1'
Οργή στο Ιράν: Η “αστυνομία ηθών” ξυλοκόπησε 16χρονο κορίτσι – Νοσηλεύεται σε κώμα
PRINTSCREEN

Μνήμες από τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί “ξυπνάει” μια νέα υπόθεση φερόμενης κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού από την “αστυνομία ηθών” του Ιράν.

Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται ένα 16χρονο κορίτσι, σε νοσοκομείο της Τεχεράνης, καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες- φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από την “αστυνομία ηθών” της χώρας.

Η εν λόγω καταγγελία έγινε από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ βίντεο από κάμερα ασφαλείας φέρεται να επιβεβαιώνει το συμβάν, καθώς σε αυτό φαίνονται κορίτσια να βγάζουν μία κοπέλα από βαγόνι του μετρό και εν συνεχεία να την τοποθετούν χωρίς τις αισθήσεις της στην αποβάθρα.

Η οργάνωση αποδίδει τον ξυλοδαρμό της ανήλικης σε “μη συμμόρφωσή” της με τους κανόνες του κράτους για τη μαντίλα.

Επιπλέον, η οργάνωση Hengaw ανέφερε ότι η ανήλικη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Fajr υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ότι τα τηλέφωνα όλων των μελών της οικογένειάς της κατασχέθηκαν.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσιεύσαν παραποιημένο βίντεο, ισχυρίστηκαν ότι το κορίτσι λιποθύμησε λόγω χαμηλής αρτηριακής πίεσης και χτύπησε το κεφάλι της.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο βίντεο που δημοσιεύτηκε δεν φαίνεται τι προηγήθηκε και τι συνέβη μέσα στο βαγόνι, ενώ λόγω της χαμηλής ανάλυσης στην ποιότητα της εικόνας δεν φαίνεται καθαρά πώς και αν φορούσε μαντίλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα