Οργή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Χαμάς

Οργή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση του Ερντογάν με τη Χαμάς
Ο Ρετζέπ Ερντογάν Eurokinissi

Με επίσημη ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιτέθηκε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντησή του με την ηγεσία της Χαμάς.

Δεν άρεσε καθόλου στις ΗΠΑ η συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες της Χαμάς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη σαφέσταση αποδοκιμασία του.

Η ανακοίνωση ήρθε ένα 24ώρο μετά τις επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΚ Μάικ Πομπέο και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμιοι τρομοκράτες.

Το αμερικανικό πρόγραμμα αμοιβής του υπουργείου Δικαιοσύνης αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά (που συνάντησαν τον Ερντογάν) για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές. Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα.

Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα