Όταν ο Τραμπ προσέλαβε κοπέλα απλώς επειδή ‘είναι καυτή’

default image

"Ο αλκοολισμός μου είναι οι όμορφες γυναίκες" αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο του πρόβλημα (Vid)

Για σεξιστική συμπεριφορά κατηγορείται για ακόμη μια φορά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τα αμερικανικά media που κλιμακώνουν την επίθεση προς το πρόσωπο του όσο πλησιάζουμε στις εκλογές του Νοεμβρίου, θυμήθηκαν περιστατικό από το 2007 όταν ο επιχειρηματίας υπερηφανευόταν ότι προσλαμβάνει κοπέλες στην υπηρεσία των εταιρειών του, “μόνο και μόνο επειδή είναι καυτές”. Το πρόβλημα σε αυτό, σύμφωνα με το motherjones που ανέδειξε το θέμα, είναι ότι ο ίδιος διατείνεται εν έτει 2016 πως στο πλευρό του δουλεύουν “αξιοκρατικά μόνο οι καλύτεροι”.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Τραμπ με μια νεαρή κοπέλα στα πλαίσια του Learning Annex, μια εταιρείας κατάρτισης ενηλίκων με την οποία συνεργαζόταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κάνοντας διαλέξεις έναντι τεράστιας αμοιβής (μιλάμε για 1,5 εκατομμύριο δολάρια ανά εμφάνιση).

Στα πλαίσια των ερωτοαπαντήσεων, η κοπέλα από το κοινό ρωτάει τον Τραμπ: “Πόσα αεροπλάνα έχετε και τί πρέπει να κάνω για να με προσλάβετε σαν αεροσυνοδό;”.

Ο Τραμπ ανέβασε την κοπέλα πάνω στη σκηνή και αφού την κοίταξε “από πάνω μέχρι κάτω” την πήρε στην αγκαλιά του και ανακοίνωσε: “Προσλαμβάνεσαι”.

Στη συνέχεια αφηγήθηκε και μια ιστορία: “Μια πανέμορφη κοπέλα, 17, 18 ετών, είχε κάνει αίτηση για να γίνει σερβιτόρα σε επιχείρηση μου. Ήταν πανέμορφη, μιλάμε για πρώτης κλάσης ομορφιά. Δεν είχε καθόλου εμπειρία. Έτσι την πέρασα από συνέντευξη αμέσως γιατί ήταν τόσο όμορφη. Και είπα, να σε ρωτήσω. Έχεις καθόλου εμπειρία; Και εκείνη είπε, δυστυχώς όχι κύριε. Και της απάντησα, πότε μπορείς να ξεκινήσεις να δουλεύεις;”.

Αμέσως μετά απευθύνθηκε και πάλι στην κοπέλα που είχε ανεβάσει στη σκηνή στο πλάι του: “Μπορείς να δουλέψεις σε κάποιο αεροπλάνο μου όποτε θες”, της είπε. “Οι όμορφες γυναίκες είναι ο αλκοολισμός μου”, συμπλήρωσε κοιτάζοντας το κοινό του.

Το motherjones κατηγορεί τον Τραμπ για μισογυνισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας του για την προεδρία. Είχε προσβάλλει επανειλημμένως την κύρια αντίπαλο του,  Carly Fiorina, έχει αναφέρει πως η Κλίντον δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ επειδή είναι γυναίκα ενώ έχει επιτεθεί και σε γυναίκες δημοσιογράφους σε συνεντεύξεις Τύπου που έχει παραχωρήσει.

Πριν λίγες ημέρες άλλωστε ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την πρώην Μις Υφήλιος Αλίσια Ματσάδο “αηδιαστική”. Η Ματσάδο είχε κερδίσει τα καλλιστεία του 1996 που διοργάνωνε τότε ο ίδιος ο Τραμπ. “Βοήθησε η απατεώνισσα Χίλαρι την αηδιαστική Αλίσια, δείτε το πορνό βίντεο της και το παρελθόν της για να καταλάβετε, να γίνει Αμερικανίδα υπήκοος ώστε να την χρησιμοποιήσει στο ντιμπέιτ;” ανέφερε ο Τραμπ.

Πρόσφατα η Ματσάδο είχε ανεβάσει στο Τwitter φωτογραφία με το αμερικανικό διαβατήριο που μόλις απέκτησε και τη σημείωση: “Έλαβα το διαβατήριό μου. Είμαι έτοιμη να ψηφίσω για τη χώρα μου, για σένα, Χίλαρι, για την κόρη μου, για τις εργαζόμενες γυναίκες”.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει καταφέρει να κερδίσει τη στήριξη των μεταναστών που αποκτούν αμερικανικό διαβατήριο και θα κατευθυνθούν προς τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα