Ουκρανία: Παύθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας

Διαβάζεται σε 1'
Ουκρανία: Παύθηκε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Andrew Harnik

Ακόμη μια αντικατάσταση υψηλόβαθμου αξιωματούχου στην Ουκρανία, καθώς παύθηκε των καθηκόντων του ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξιι Ντανίλοφ παύθηκε των καθηκόντων του και αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας Ολεξάντρ Λιτβινένκο με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της προεδρίας.

Δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τους λόγους της αλλαγής. Ο Ντανίλοφ ήταν στην θέση αυτή από τον Οκτώβριο του 2019, μερικούς μήνες αφότου ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Ουκρανίας και το Συμβούλιο Άμυνας έχουν συντονιστικό ρόλο σε θέματα εθνικής ασφαλείας και άμυνας υπό την εποπτεία του προέδρου. Μέλη τους είναι η ανώτερη ηγεσία της χώρας στους τομείς της πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας.

Ο Ζελένσκι αντικαθιστά συστηματικά υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς της ασφαλείας και της άμυνας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Η απομάκρυνση του ανώτατου στρατιωτικού επικεφαλής της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο οδήγησε σε μια ευρύτερη κάθαρση στους κόλπους των ανώτερων αξιωματικών του στρατού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, ο Όλεχ Ιβαστσένκο θα είναι ο νέος επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα