Ουκρανία: Πέτρες και μολότοφ σε επαναπατρισθέντες υπό το φόβο του κοροναϊού

Ουκρανία: Πέτρες και μολότοφ σε επαναπατρισθέντες  υπό το φόβο του κοροναϊού
Φωτογραφία από τα επεισόδια AP

Εικόνες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές στην Ουκρανία, με κατοίκους μικρής πόλης να αντιδρούν βίαια εναντίον επαναπατρισθέντων που θα φιλοξενηθούν σε σανατόριο.

Ιδιαίτερα βίαιη ήταν η αντίδραση πολιτών σε μικρή επαρχιακή πόλη της Ουκρανίας εναντίον επαναπατρισθέντων Ουκρανών που μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης με την υποψία ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Οι επαναπατρισθέντες, άπαντες κάτοικοι της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι (45 Ουκρανοί και 27 αλλοδαποί), στην οποία ξέσπασε ο ιός, θα παραμείνουν στην πόλη 14 ημέρες και θα βρίσκονται σε καραντίνα για λόγους ασφαλείας.

Οι κάτοικοι της Νόβι Σάντζαρι, φοβούμενοι ότι μπορεί να μολυνθούν από το ιό, “υποδέχθηκαν” το κομβόι με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ αναγκάζοντας τις αρχές να επέμβουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει διαβεβαιώσει τους κατοίκους ότι δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο αφού δεν πρόκειται για “επιβεβαιωμένα κρούσματα”.

Μάλιστα υπουργοί ταξίδεψαν στην πόλη για κατευνάσουν την κατάσταση χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

Μια υπουργός παράδειγμα προς μίμηση

Η Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την κινεζική πόλη Ουχάν.

“Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα”, γράφει η υπουργός Ζοριάνα Σκαλέτσκα σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η υπουργός προσθέτει ότι συγκλονίστηκε από “τον πανικό και την απόρριψη, την αρνητικότητα και τις επιθέσεις” προς τους ανθρώπους αυτούς που θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στο Νόβι Σαντζάρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version