Ουκρανία: Υπέκυψε 33χρονη ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Ουκρανία: Υπέκυψε 33χρονη ακτιβίστρια που είχε δεχθεί επίθεση με οξύ

Η 33χρονη ακτιβίστρια κατά της διαφθοράς, Κατερίνα Χαντζιούκ, υπέκυψε στο νοσοκομείο τρεις μήνες μετά την επίθεση εναντίον της με οξύ

Μια ουκρανή ακτιβίστρια που αγωνιζόταν εναντίον της διαφθοράς, η Κατερίνα Χαντζιούκ, που είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Ιούλιο όταν είχε υποστεί επίθεση με οξύ, πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, γνωστοποίησαν την Κυριακή πηγές που υποστηρίζουν τον σκοπό της.

«Η Κάτια είναι νεκρή. Λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες σύντομα», ανέφερε μέσω Facebook μια οργάνωση η οποία αναρτούσε συχνά ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας της ακτιβίστριας και ειδήσεις για την εξέλιξη της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επιβεβαίωσε τον θάνατό της και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους της, στο περιθώριο μιας συνάντησής του με αντιπρόσωπους της ουκρανικής κοινότητας στην Τουρκία, όπου κάνει επίσημη επίσκεψη.

ADVERTISING

«Ζητώ από τις δυνάμεις της τάξης να κάνουν τα πάντα εντός των δυνάμεών τους ώστε οι δολοφόνοι της Κατερίνας Χαντζιούκ να βρεθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν», έγραψε ο Ποροσένκο στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μερικές ώρες αργότερα.

Ακτιβίστρια και δημοτική σύμβουλος, η Χαντζιούκ, 33 ετών, που είχε καταγγείλει κρούσματα διαφθοράς στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή όπου ζούσε, έγινε τον Ιούλιο στόχος επίθεσης ενός αγνώστου που έριξε πάνω της σχεδόν ένα λίτρο θειικού οξέος.

Η νέα εισήχθη σε νοσοκομείο σε «κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα στον κορμό, στο ένα χέρι και στο ένα μάτι, έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες σε πάνω από το 30% του σώματός της.

SHARE:

24Media Network