Ουμανιτέ: “Η συγκυβέρνηση υπολογίζει στη βοήθεια εκείνων που γονάτισαν τον ελληνικό λαό”

default image

Η γαλλική εφημερίδα Ουμανιτέ αφιερώνει ένα εκτενές άρθρο στην Ελλάδα και την ανοιχτή στήριξη της Κομισιόν στο "συντηρητικό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά" εν όψει τον πιθανολογούμενων πρόωρων εκλογών

“Οι 10 πληγές της Αιγύπτου θα χτυπήσουν την Ελλάδα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα” σημειώνει με εμφανές δηκτικό ύφος η συντάκτης του άρθρου της γαλλικής Ουμανιτέ, που αναφέρεται στα τεκταινόμενα της χώρας μας, με αφορμή την αποψινή πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέσπευσε κατά δύο μήνες την προεδρική εκλογή, επιλογή με υψηλό ρίσκο για την κυβέρνηση, εκείνοι που επιμένουν στη λιτότητα παίζουν το χαρτί του φόβου” σημειώνει το άρθρο που αναλύει τη διαδικασία εκλογής, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς πριν τις ψηφοφορίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Με τη δημοτικότητα στο ναδίρ σε μια χώρα που έχει υποβληθεί στο σοκ της λιτότητας, η συγκυβέρνηση δεν μπορεί παρά να υπολογίζει στη βοήθεια εκείνων που γονάτισαν τον ελληνικό λαό” σημειώνει το άρθρο.

Κάπως έτσι εξηγούνται και οι αλαζονικές, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δήλωσε πως προτιμά “οικεία πρόσωπα” έναντι ακραίων δυνάμεων”, αλλά και η εκστρατεία του Επιτρόπου για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα, αλλά και οι κολακευτικές δηλώσεις του για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά. Διθυράμβους που έρχονται σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, αφού “η ανθρωπιστική κρίση είναι χωρίς προηγούμενο από τις πολιτικές λιτότητας”. Η εφημερίδα αναφέρεται στην τεράστια ανεργία, αλλά και την κατακόρυφη αύξηση του χρέους από 120% σε 177% του ΑΕΠ στα χρόνια της κρίσης. 

Σε αρμονία με τον πανικό της Κομισιόν, η κυβέρνηση Σαμαρά προβάλει το επιχείρημα του Grexit, της εξόδου δηλαδή της χώρας από την ευρωζώνη. Το άρθρο κλείνει με έναν παραλληλισμό των εκβιασμών που έχει εξαπολύσει στο παρελθόν η ευρωπαϊκή ελίτ και ενάντια στο γαλλικό λαό, με αφορμή το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα. “Όλοι θυμόμαστε τον ανυπόφορο εκβιασμό, το 2005, στους λαούς που κλήθηκαν να πάρουν θέση για το Ευρωσύνταγμα. Αποκάλυπτε, ήδη τότε, τις δημοκρατικές δυσλειτουργίες της φιλελεύθερης Ευρώπης” εξηγεί το άρθρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα