Παγιδευμένος στο αεροδρόμιο για 4 μήνες: Αρνούνται την είσοδο του σε οποιαδήποτε χώρα

Παγιδευμένος στο αεροδρόμιο για 4 μήνες: Αρνούνται την είσοδο του σε οποιαδήποτε χώρα

Ο Σύριος πρόσφυγας βρίσκεται στο αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας από τις 7 Μαρτίου και δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω του εμφυλίου πολέμου- Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναζητά μια λύση στο πρόβλημά του.

Δύσκολες στιγμές για τον 36χρονο Σύριο Χασάν αλ Κοντάρ, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος στο αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας από τις 7 Μαρτίου και δεν του επιτρέπεται η είσοδός του σε καμία χώρα. Από τότε ζει στο αεροδρόμιο εδώ και μήνες ελπίζοντας σε μια λύση από τις αρχές.

Τα προβλήματα του 36χρονου άρχισαν όταν έχασε τη δουλειά του στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου ζούσε τα τελευταία 11 χρόνια. Όταν αρνήθηκε να επιστρέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο στρατό, η πρεσβεία αρνήθηκε να ανανεώσει το διαβατήριο του και κατέφυγε στη Μαλαισία που είναι από τις λίγες χώρες που δέχονται την παραμονή Συρίων στη χώρα χωρίς βίζα για 3 μήνες.

Παγιδευμένος στο αεροδρόμιο για 4 μήνες: Αρνούνται την είσοδο του σε οποιαδήποτε χώρα

Όταν οι συνεχόμενες προσπάθειές του για απόκτηση μόνιμης βίζα απέτυχαν, αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Εκουαδόρ όπου και εκεί θα του επιτρεπόταν η παραμονή για άλλους 3 μήνες χωρίς βίζα. Η πτήση του όμως ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Ξαναπροσπάθησε να καταφύγει στη Καμπότζη στις αρχές Μαρτίου αλλά του αρνήθηκαν την είσοδο και από τότε βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Ο Χασάν προσπαθεί μέσω του τουίτερ να κάνει γνωστή την κατάσταση του και παρακαλεί κάποιος αρμόδιος να δώσει λύση στο ζήτημά του. Όπως δηλώνει ο ίδιος, έχει κουραστεί με όλα όσα συμβαίνουν όμως ο πόλεμος που επικρατεί στη Συρία δεν του αφήνει άλλη επιλογή από να αναζητήσει την τύχη του αλλού.Πηγή: 

BBC


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: