Η Τουρκία θέλει και “αόρατα” μαχητικά από την Ρωσία

Η Τουρκία θέλει και “αόρατα” μαχητικά από την Ρωσία
O Bλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν AP

Η Τουρκία δεν σταματά στους S-400 αλλά θέλει να αγοράσει και "αόρατα" μαχητικά από τη Ρωσία. Τι αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία και η Τουρκία συζητούν το ενδεχόμενο να παραδοθούν στην Τουρκία ρωσικής κατασκευής στρατιωτικά αεροσκάφη SU-57 και SU-35, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις ρώσου αξιωματούχου.

«Δείχθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, είναι νωρίς για να μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο, δεν υπάρχει ακόμη αίτηση, πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις», φέρεται ότι δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγεφ, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας.

Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου πως η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία να δημιουργήσει το δικό της μαχητικό πέμπτης γενιάς TF-X. «Έχουν ένα πρόγραμμα TF-X, είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε σε όρους βιομηχανικής συνεργασίας. Επιπλέον οι δύο ηγέτες [ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] υπογράμμισαν χθες πως η βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι δυνατή και επιθυμητή. Η βιομηχανία μας είναι κατ’ αρχήν έτοιμη», δήλωσε ο Σουγκάγεφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά τη διεθνή αεροπορική έκθεση MAKS-2019 που πραγματοποιείται στην περιοχή Ζουκόφσκι της Μόσχας.

Ο Σουγκάγεφ δήλωσε ακόμη πως το δεύτερο στάδιο των παραδόσεων στην Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιεροπορικής άμυνας S-400 θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα