Πακιστάν: Αυξάνονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας

default image

Ο πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ ανακοίνωσε δεν θα επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τους Ισλαμιστές

Ο πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ ανακοίνωσε πως αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων αυτοκτονίας και των επιθέσεων εναντίον του στρατού που διαπράττονται από φονταμενταλιστές προσκείμενους στους Ταλιμπάν. 

Ο Μουσάραφ δήλωσε επίσης πως οι βουλευτικές εκλογές, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2008, θα διεξαχθούν σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. 

“Δεν θα υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί”, διαβεβαίωσε επικαλούμενος τον αρχηγό του κράτους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης που είχε μόλις παρευρεθεί σε μια συνάντηση του Μουσάραφ με δημοσιογράφους πακιστανικών μέσων ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πακιστανός πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα δώσει “μετωπική μάχη” εναντίον των φονταμενταλιστών που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν. “Βρισκόμαστε σε άμεση μετωπική μάχη με τις εξτρεμιστικές δυνάμεις, η μάχη διεξάγεται πλέον μεταξύ μετριοπαθών και εξτρεμιστών”, δήλωσε ο αξιωματούχος επικαλούμενος τις δηλώσεις του Μουσάραφ προς τους δημοσιογράφους. 

“Πρέπει να επιτεθούμε στην πηγή, εκεί όπου αυτοί που διαπράττουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν τις ρίζες τους”, εξήγησε ο πακιστανός πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. “Ξέρουμε ποιός είναι πίσω απ’ όλα αυτά (…), πρέπει να επιτεθούμε σ’ αυτούς που οργανώνουν” αυτές τις επιθέσεις, πρόσθεσε, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο να επιβάλει κατάσταση ανάγκης ή να αναστείλει την εκλογική διαδικασία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα