Πακιστάν: Δέκα νεκροί αντάρτες από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών

Πακιστάν: Δέκα νεκροί αντάρτες από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών

Τουλάχιστον δέκα αντάρτες σκοτώθηκαν  από επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στην περιοχή των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν όπου είναι σε εξέλιξη πολύμηνη στρατιωτική επιχείρηση της πακιστανικής κυβέρνησης,

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση εφέτος από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στο βόρειο Ουαζιριστάν, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών Ταλμπάν που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα. Η πρώτη επίθεση των αμερικανικών σκότωσε έξι αντάρτες σε χωριό περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μιρανσάχ. Έξι πύραυλοι εξαπολύθηκαν αργότερα από τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ανταρτών σε ένα συγκρότημα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος ασφαλείας, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν δύο οχήματα.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, τέσσερις από τους έξι αντάρτες που σκοτώθηκαν είναι Ουζμπέκοι και δύο Ταλιμπάν Πουντζάμπ. Η επίθεση έγινε καθώς οι πακιστανοί Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν ανέφεραν ότι Ουζμπέκοι τζιχαντιστές είχαν υποστηρίξει τους Ταλιμπάν στην επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου στο Καράτσι όπου σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι.

Η φονική επίθεση στο αεροδρόμιο τα εμπορικής πρωτεύουσας του Πακιστάν μπλόκαρε μια απόπειρα ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε στην αρχή του έτους με το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), το κύριο κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν, το οποίο εμφανίστηκε το 2007 και θεωρείται υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους στη χώρα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network