Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις στη Γάζα κατά του αμερικανικού σχεδίου

Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις στη Γάζα κατά του αμερικανικού σχεδίου
Twitter (@WomenForPal)

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να διαδηλώσουν κατά του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη της Γάζας κατά του αμερικανικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή που προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ εδαφών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού, το οποίο προβλέπει επίσης τη δημιουργία ενός αποστρατικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ για πρωτεύουσά του.

Στη Γάζα, χιλιάδες άνθρωποι φώναξαν συνθήματα κατά του αμερικανικού σχεδίου, κατά τη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχε και ο Γιαχία Σινουάρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «Όχι στην προσάρτηση» και «Οι ζωές των Παλαιστινίων μετρούν».

«Η αντίσταση πρέπει να ξαναρχίσει, μόνο η προσφυγή στη βία φοβίζει το Ισραήλ», είπε ένας διαδηλωτής, ο Ραφίκ Ινάια.

Νωρίτερα σήμερα, ως προειδοποίηση, η Χαμάς εκτόξευσε περίπου 20 δοκιμαστικές ρουκέτες προς τη Μεσόγειο.

Μια διαδήλωση κατά της προσάρτησης έγινε επίσης και στην Ιεριχώ, τη μεγαλύτερη παλαιστινιακή πόλη στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, όπου Ισραηλινοί πρώην βουλευτές και υπουργοί στάθηκαν στο πλευρό δεκάδων Παλαιστινίων. «Θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην ειρήνη. Πρέπει να σταματήσουμε τον Νετανιάχου και το σχέδιο προσάρτησης», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Όφιρ Πίνες-Παζ.

Αργότερα σήμερα πρόκειται να γίνει μια διαδήλωση και στη Ραμάλα, όπου εδρεύει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα