Παλαιστίνη: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη όταν επιτέθηκαν Ισραηλινοί έποικοι

Παλαιστίνη: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Δυτική Όχθη όταν επιτέθηκαν Ισραηλινοί έποικοι
Κηδεία στην Παλαιστίνη AP Photo/Nasser Nasser

Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Δυτική Οχθη μετά από επίθεση ισραηλινή επίθεση. Είχε προηγηθεί ο θάνατος τεσσάρων Ισραηλινών από τη Χαμάς.

Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν την Τετάρτη σε παλαιστινιακές πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βάζοντας φωτιά σε κτίρια και αυτοκίνητα κατά τα φαινόμενα σε αντίποινα για τον θάνατο από ένοπλους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς τεσσάρων Ισραηλινών κοντά σε εβραϊκό οικισμό μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με κατοίκους και αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην Τουρμουσάγια, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, αφότου η κατεχόμενη αυτή περιοχή της Δυτικής Όχθης δέχτηκε επίθεση από οργισμένους Ισραηλινούς.

“Ένας μάρτυρας έφθασε στο (ιατρικό κέντρο) της Τουρμουσάγια αφότου επλήγη από σφαίρα στο στήθος”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ένας κάτοικος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “200 έποικοι” (σ.σ. Ισραηλινοί) είχαν επιτεθεί στο χωριό όπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν καμένα σπίτια και κτίρια καθώς και τραυματίες που μεταφέρονταν με ασθενοφόρα.

Στην Τουρμουσάγια, μια εύπορη πόλη κοντά στη Ραμάλα και δημοφιλή στους ευκατάστατους Παλαιστινίους, πλάνα από βίντεο έδειχναν αυτοκίνητα να φλέγονται με σύννεφα πυκνού καπνού να καλύπτουν τον ουρανό και νεαρούς Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες.

Τη νύχτα, κάτοικοι αρκετών παλαιστινιακών πόλεων ανέφεραν επίσης επιθέσεις καθώς κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νετανιάχου κάλεσαν σε γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση σε όλη τη Δυτική Όχθη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα