Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς συνεχάρη τον επικεφαλής της Χαμάς για τη “νίκη” του

default image

Τι ανακοίνωσε η Χαμάς μετά το πέρας των εχθροπραξιών και την εύθραυστη ανακωχή ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συνεχάρη σήμερα τον επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Ισμαήλ Χανίγια για τη “νίκη” του μετά την σύναψη εκεχειρίας με το Ισραήλ, αναφέρει το γραφείο του Χανίγια σε ανακοίνωσή του.

“Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ο πρόεδρος Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) συνεχάρη τον Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς για τη νίκη του και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους μάρτυρες”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Αμπάς “δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από τον αδελφό Χανίγια, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη Γάζα μετά την εκεχειρία”.

“Ο πρόεδρος χαιρέτισε την αποφασιστικότητα (των Παλαιστινίων) απέναντι στην επίθεση και υπογράμμισε τη σημασία που είχε η επίτευξη εκεχειρίας και το γεγονός ότι γλιτώσαμε από την καταστροφή του πολέμου”, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο Χανίγια και άλλα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο Άχμεντ Μπαχρ και Μοχάμαντ αλ Χίντι, εξέφρασαν “την υποστήριξή τους στην εθνική πρωτοβουλία για να υποβληθεί αίτημα στον ΟΗΕ για τη χορήγηση του καθεστώτος κράτους παρατηρητή στις 29 Νοεμβρίου”.

Ο Αμπάς ανακοίνωσε επισήμως στις 27 Σεπτεμβρίου από το βήμα του ΟΗΕ τα σχέδιά του για να εξασφαλίσει η Παλαιστίνη ως το τέλος της χρονιάς το καθεστώς κράτους μη μέλους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου όπως πιστεύει έχει εξασφαλίσει την απλή πλειοψηφία που χρειάζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα