Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν εκεχειρία με το Ισραήλ στη Γάζα

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν εκεχειρία με το Ισραήλ στη Γάζα
Παλαιστίνιοι μπροστά σε κτίρια στη Γάζα που καταστράφηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις AP

Τέλος στα πιο βίαια επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών των τελευταίων χρόνων έδωσαν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι με μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Σε συμφωνία για εκεχειρία με μεσολάβηση της Αιγύπτου ήρθαν την Τρίτη Παλαιστίνιοι της Γάζας και Ισραήλ προκειμένου να δώσουν τέλος στα πιο βίαια επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών των τελευταίων χρόνων, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, η Χαμάς δέχτηκε την εκεχειρία “για να επικρατήσουν ξανά οι συνθήκες που υπήρχαν μέχρι την πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση”.

Σημειώνεται, επίσης, στο δημοσίευμα, ότι το Ισραήλ δεν επιβεβαιώνει ή αρνείται την συμφωνία για εκεχειρία. Τα ισραηλινά ΜΜΕ όμως αναφέρουν, επικαλούμενα ένα ανώνυμο αξιωματούχο, ότι οι παλαιστινιακές ομάδες επιχείρησαν μέσω τεσσάρων ξεχωριστών διαμεσολαβητών να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός.

Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από μέχρι τη Δευτέρα. Η κλιμάκωση ήρθε αργά την Κυριακή, όταν το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στον παράκτιο θύλακα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλοι επτά Παλαιστίνιοι και ένας από τους διοικητές τους.

Τη Δευτέρα η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες έριξαν περισσότερους από 400 πυραύλους και βόμβες στο Ισραήλ, με το τελευταίο να απαντά με δεκάδες αεροπορικές επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα