Παναμάς: Μέλη αίρεσης συνελήφθησαν για την απαγωγή έξι παιδιών

Αστυνομία του Παναμά.
Αστυνομία του Παναμά. ASSOCIATED PRESS

Τα μέλη της αίρεσης κατηγορούνται για καταπάτηση της ατομικής ελευθερίας, σεξουαλικά αδικήματα, αλλά και κακομεταχείριση ανηλίκων.

Τρία μέλη μιας αίρεσης, που κατηγορούνται ότι απήγαγαν έξι παιδιά, τα τρία από τα οποία αγνοούνται, συνελήφθησαν στον Παναμά, ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για καταπάτηση ατομικής ελευθερίας, σεξουαλικά αδικήματα και κακομεταχείριση ανηλίκων συνελήφθησαν την Κυριακή στην κοινότητα Λιάνο Αμαδόρ, στη δύσβατη περιοχή των ιθαγενών Νγκάμπε Μπούγκλε της περιφέρειας Νούρουμ.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δράστες πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας θρησκευτικής οργάνωσης που δρα στο Λιάνο Αμαδόρ. Ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Πίνο είπε ότι "εμπλέκεται μια αίρεση" στις απαγωγές.

Οι αρχές εντόπισαν τρία από τα παιδιά, ηλικίας 14 και 10 ετών και 3 μηνών. Τα άλλα τρία αναζητούνται ακόμη. Τα παιδιά που απελευθερώθηκαν, μεταφέρθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα και πρόκειται να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Τον Ιανουάριο, μέλη μιας θρησκευτικής αίρεσης του Παναμά σκότωσαν έξι παιδιά και μια έγκυο κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο χωριό Άλτος δελ Τερόν που βρίσκεται και αυτό στην περιοχή των αυτοχθόνων Νγκάμπε Μπούγκλε. Τα πτώματα των θυμάτων, που ήταν δεμένα με χειροπέδες, βρέθηκαν αργότερα σε έναν ομαδικό τάφο, σε ένα νεκροταφείο.

SHARE:

24Media Network