Πανικός στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, από Σύρο που φώναξε 'Αλάχου Άκμπαρ'

Πανικός στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, από Σύρο που φώναξε 'Αλάχου Άκμπαρ'

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Αττάλειας, από άνδρα που φώναξε πως έχει επάνω του βόμβα

Ένας Σύρος είπε πως έχει πάνω του μια βόμβα και φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (ο θεός είναι ο πιο μεγάλος) την ώρα που περνούσε το πρωί από τους ελέγχους ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στην Τουρκία και τέθηκε υπό κράτηση από την ασφάλεια του αεροδρομίου, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας βρισκόταν στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου όταν φώναξε, «έχω πάνω μου μια βόμβα», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Επιβάτες πανικοβλήθηκαν και τα μέλη της ασφάλειας του αεροδρομίου έθεσαν υπό κράτηση τον άνδρα γύρω στις 09:55 (τοπική ώρα).

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που ο άνδρας περνούσε τις αποσκευές του από τα μηχανήματα ακτίνων Χ. Είπε στους αστυνομικούς πως έχει πάνω του μια βόμβα και αναφώνησε «Αλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει κατονομασθεί και μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο σε αστυνομικό τμήμα, ανέφερε ότι «εργάζεται με τους τρομοκράτες».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν γνωστό αν μετέφερε πράγματι κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό ο ύποπτος. Ωστόσο σύμφωνα με το CNN Turk χαρακτηρίσθηκε «πνευματικά ανισόρροπος».

Η Τουρκία παραμένει σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού μετά τον φόνο 39 ανθρώπων από έναν ένοπλο σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

SHARE:

24Media Network