Πάνω από 160.000 οι ξεσπιτωμένοι από τις πλημμύρες στη Μαλαισία

Πάνω από 160.000 οι ξεσπιτωμένοι από τις πλημμύρες στη Μαλαισία

Μετά την κατακραυγή, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επέστρεψε από τη Χαβάη στην πατρίδα του, επισκεπτόμενος μάλιστα την χειρότερη πληγείσα πολιτεία

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους εξαιτίας των χειρότερων πλημμυρών που έχουν πλήξει ποτέ τη Μαλαισία αυξήθηκε το Σάββατο (27/12) σε πάνω από 160.000, ενώ ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ έφθασε στη χειρότερα πληγείσα πολιτεία αφού διέκοψε τις διακοπές του στις ΗΠΑ.

Ο Νατζίμπ έφθασε στην Κελαντάν, η οποία αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις οκτώ πληγείσες πολιτείες, αφού επέστρεψε την Παρασκευή από τη Χαβάη μετά τις δημόσιες επικρίσεις που δέχθηκε επειδή ήταν απών ενώ οι πλημμύρες επιδεινώνονταν.

Το Σάββατο ο Νατζίμπ ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 500 εκατ. ρινγκίτ (143,31 εκατ. δολάρια) για την αρωγή προς τα θύματα αφού οι πλημμύρες υποχωρήσουν, έπειτα από μια αρχική κυβερνητική ανακοίνωση περί διάθεσης 50 εκατ. ρινγκίτ που είχε γίνει δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους είχε φθάσει σήμερα στις 09:00 (ώρα Ελλάδας) τις 160.000, σύμφωνα με την εφημερίδα "Νιού Στρέιτς Τάιμς", καταγράφοντας μεγάλη αύξηση από τις 100.000 που ήταν χθες.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης Καταστροφών και Αρωγής, καθώς και υπηρεσιών της πολιτειακής κυβέρνησης και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφερόταν σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε χθες.

Η βορειοανατολική Μαλαισία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο, πλήττεται τακτικά από πλημμύρες στη διάρκεια των ετήσιων "βορειοανατολικών μουσώνων", όμως οι φετινές βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα σφοδρές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκολφ στη Χαβάη ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, την ώρα που οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

SHARE:

24Media Network